Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 28 Mayıs 2018

Türkmen, “Üsküdar değil İstanbul ve Türkiye’nin, dünyanın en güzel yerlerindendir”

 Üsküdar kültürel, tarihi değerlerinin yeni nesillere aktarılması amacıyla düzenlenen Şehrim Üsküdar Yarışması Ödül Töreni yapıldı. Ödül töreninde konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Üsküdar değil İstanbul’un, değil Türkiye’nin bize göre dünyanın en güzel yerlerinden birisi” dedi.

İstanbul’un kültür ve sanat şehri Üsküdar’ın tüm bu güzelliklerini sanat yoluyla kayıt altına almak ve nesillere aktarmak için düzenlenen ‘Şehrim Üsküdar’ yarışmasında Üsküdar’ı resim, şiir, kompozisyon, fotoğraf ve kısa film çalışmalarıyla en iyi anlatan 21 öğrenciye 54 bin TL’lik ödül dağıtıldı.

Tarihi, mimari ve kültürel dokusuyla İstanbul’un ‘kültür kıyısı’ Üsküdar’ın tüm bu değerlerinin yeni nesiller tarafından da bilinmesi amacıyla düzenlenen ‘Şehrim Üsküdar’ yarışması ödülleri sahiplerini buldu. Üsküdar Belediyesi tarafından Üsküdar İlçe Milli Eğitim işbirliğiyle Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın ve öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

“ÜSKÜDAR’IMIZ ADETA BİR AÇIK HAVA MÜZESİ”

Dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Üsküdar değil İstanbul’un, değil Türkiye’nin bize göre dünyanın en güzel yerlerinden birisi. Dünyadan böyle bir şehir yok. Biz zaman zaman yurt dışına da çıkıyoruz. Dünyanın değişik ülkelerine de gidiyoruz. Türkiye kadar güzel bir ülke, Üsküdar İstanbul kadar bir şehir yok. Zaten bize göre dünyada ülkeler iki ayrılır; Türkiye ve diğerleri, Türkiye’de iller ikiye ayrılır İstanbul ve diğerleri, İstanbul’da ilçeler ikiye ayrılır Üsküdar ve diğerleri. Üsküdar’ımız adeta bir açık hava müzesi, her yerden tarih fışkırıyor. Üsküdar’da kültür adına sanat adına tarihi eserlerimiz adına nereyi kazısan altından tarih fışkırıyor. Bizler de istiyoruz ki sevgili gençlerimizin bu yaşadıkları şehri iyi tanımaları lazım. Şehrimizi ne kadar iyi tanırsak çok mutlu oluruz” dedi.

HER YERİNDEN TARİH FIŞKIRIYOR

Yarışmayla Üsküdar’ın güzelliklerini sanat yoluyla kayıt altına almak istediklerini söyleyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ‘Üsküdar tarihiyle, mimari eserleriyle, tabiatıyla, Boğazıyla çok güzel bir şehir. Mimar Sinan’ın en çok eserinin olduğu yer burası. Üsküdar adeta bir açık hava müzesi; her yerinden tarih fışkırıyor. Biz de bütün bu güzellikleri genç Üsküdarlıların kaleminden okuyalım istedik. Gençlerin yarışmaya olan ilgisi; Kız Kulesi, Valide Sultan Gemisi gibi Üsküdar’a ait simgelerin resmedilmesi ve hafızalarda yer etmiş olması bizleri çok mutlu etti. Anladık ki gençlerimiz Üsküdar’ı çok iyi tanıyor ve Üsküdar’ın güzelliklerini nasıl anlatacaklarını çok iyi biliyorlar’ dedi.

54 BİN TL’LİK ÖDÜL DAĞITILDI

Öğrenciler, ‘Şehrim Üsküdar’ yarışmasına büyük ilgi gösterdi. Yarışmaya 350 okuldan 85 bin öğrenci katıldı. Resim, şiir, kompozisyon, kısa film ve fotoğraflarla Üsküdar’ın anlatıldığı yarışmada 21 öğrenciye 54 bin TL’lik ödül dağıtıldı.

selyus