Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 19 Temmuz 2016

Ümraniye Belediye Meclisi darbeyi kınadı

Ümraniye Belediye Meclisi, Başkan Hasan Can’ın Başkanlığında toplanarak Fetullahçi Terör Örgütü’nün 15 Temmuz’da ki darbe girişimini ortak deklarasyon yayınlayarak şiddetle kınadı.

Ümraniye Belediye Meclisi, Fetullahçi Terör Örgütü haşhaşilerinin 15 Temmuz’daki darbe girişimini protesto etmek için olağanüstü toplandı. Bugün ayrı bir duygu ve inançla açılan Ümraniye Belediye Meclisi, Türk Bayraklarıyla donatıldı. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can Başkanlığı’nda açılan meclise AK Parti ve CHP’nin yanı sıra grubu olmayan siyasi parti temsilcileri de katıldı.

Belediye meclis üyeleri, FETÖ’cü haşhaşilerin darbe girişimine karşı ortak bir tavır sergileyerek milli birlik ve beraberliği konu edinen mutabakat zaptını kabul etti. Toplantıda Başkan Hasan Can, partilerin katılımıyla hazırlanan ortak deklarasyonu okudu.

Ülkemizi yakından ilgilendiren bu olağanüstü toplantıyı Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, Ümraniye Millî Eğitim Şube Müdürleri, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, muhtarlar, meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri ve belediye birim müdürleri yakından takip etti.  

BAŞKAN CAN, HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Belediye Meclisi’ne başkanlık yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Olağanüstü meclis toplantımızın milletimizin birlik ve beraberliğine katkı sağlamasını umuyorum. Milletimiz, kendi değerlerine ve cumhuriyetine karşı yapılan darbe girişimine karşı şaha kalkmıştır. Bu başarı milletimizin başarısıdır. Hepimize geçmiş olsun. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza şifalar diliyorum” dedi.

Başkan Can, “Milletin her bir ferdine, millî birlik konusunda mutabakat sağlayan siyasi partilerimize, medyaya, STK temsilcilerimize, darbenin engellenmesinde önemli rol oynayan şerefli TSK üyelerine, canı pahasına dik duran Millî İstihbarat Teşkilatımıza, emniyet güçlerimize ve güvenlik güçlerimize, en önemlisi T.C. Cumhurbaşkanlığı’na ve hükûmetimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Mecliste söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Mahmut Eminmollaoğlu, gerçekleştirilen darbe girişimini kınayarak Ümraniyeli şehitlerin isimlerini okudu. Şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa dileyen Eminmollaoğlu, birlik beraberlik vurgusu yaparak konuşmasını sonlandırdı.

Ardından oturumu yöneten Başkan Hasan Can, “Bu sembolik bir hadisedir. Biz bu mutabakatı imzalasak da imzalamasak da milletimiz mutabık olmak kararını vermiştir. Bu tecrübe aklından böyle şeyler geçen herkese ibret olur inşallah; bu millet her zaman ayağa kalkar ve dimdik yürür. Milletimizin kahramanları bitmez” dedi. Ardından oturuma katılan Ümraniye protokolüne tek tek teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

ÜMRANİYE BELEDİYESİ MECLİSİ’NİN ORTAK DEKLARASYON METNİ

· Bizler Ümraniye Belediyesi Meclisi çatısı altındaki AK Parti ve CHP Grupları Meclis üyeleri olarak aziz milletimizin kendisine, milli iradeye, devletimize ve Türkiye Büyük Millet Meclisine yönelik 15 Temmuz gecesi başlatılan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimi Türk demokrasi tarihine bir kara leke olarak geçmiştir.

· Aziz Milletimiz darbenin karşısında durmuş ve bu kanlı darbe girişimini engellemiştir. Türkiye Cumhuriyeti ve kurumlarını canı pahasına koruyan bu aziz millet her türlü övgü ve takdiri ziyadesiyle hak etmektedir.

· O gece Türk Milletinin devletine ve milli iradeye verdiği destek tarih boyunca unutulmayacaktır. Dünya demokrasi tarihinin şanlı bir tablosu olarak kaydedilmiştir.

· Herkes bilmelidir ki bugün olduğu gibi gelecekte de milletimize, milli iradeye ve devletimize karşı yapılacak her türlü girişim; karşısında milletimizin çelikten iradesini bulacaktır.

· Türkiye Büyük Millet Meclisimizdeki tüm siyasi partilerimiz ve Milletimiz gibi Ümraniye Belediye Meclisi de, darbe girişimine ortak bir tavır ve ortak bir dille karşı durmaktadır.

· Bu ortak tavır milli iradeyi ve milletimizi daha da güçlendirmiştir.

· Ümraniye halkının temsilcisi olan bizler, tüm halkımız ve kurumlarımızla milli iradenin ve demokrasinin yanındayız. Milli iradeye hep birlikte sahip çıkıyoruz ve ebediyen de sahip çıkacağız. Türkiye’de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının somut delili bu ortak bildiridir. Milletimiz müsterih olsun.

· Bu şanlı direniş sırasında milletimizin aziz fertlerinden pek çok vatandaşımız şehit olmuştur.

· Şehitlerimizden Ümraniyeli 7 kardeşimiz de bölgemizdeki direniş sırasında hayatlarını kaybetmiştir. Çok sayıda vatandaşımız da yaralanmıştır.

· Darbeye direnirken şehit olan kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz, milletimizin başı sağ olsun. 19.07.2016

     AK Parti Grup Başkan Vekili                               CHP Grup Başkan Vekili

Av. Mahmut EMİNMOLLAOĞLU                                    Ali KILIÇ

 

 

selyus