Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 18 Nisan 2016

Ümraniyeli AK Kadınların coşkulu buluşması

AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Danışma Meclisi yoğun katılımla gerçekleşti. İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin’in öncülüğünde organize edilen danışma meclisine Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu da katıldı.

AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Danışma Meclisi yoğun katılımla gerçekleşti. İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin’in öncülüğünde 18 Nisan Pazartesi günü Ümraniye Evlendirme Dairesinde organize edilen danışma meclisine Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, AK Parti Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül, AK Parti Çekmeköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Yüksel Aşık, İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Tuğba Sıdıka Berber Karaman AK Parti Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar, Belediye Başkan Yardımcıları, İlçe Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve Kadın Kolları Teşkilatları katıldı.

“SİYASET DEYİNCE SANDIK, SEÇİM VE HEP BİR TELAŞ TABLOSU CANLANIYOR GÖZÜMDE”

Açılış konuşmasını yapan AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, “Sözlerime başlarken önümüze çıkan tüm zorluklara rağmen sağduyu, azim ve kararlılıkla AK Parti ilkelerinden ayrılmadan, başbakanımızın bize yüklediği sorumluluğun, duyduğu güvenin farkında olarak kapı kapı gezip başbakanımızın selamını ileten ve üyelerimizi tek tek ziyaret eden siz yol arkadaşlarımı kutluyor, fedakarca çalıştığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Siyaset deyince sandık, seçim ve hep bir telaş tablosu canlanıyor gözümde. Siyaset, dönüp baktığımızda hayatın bir yaşam kalbi. Çocukluğumuzdan itibaren pek çok ilişkiler kuruyoruz. Çocuk olarak, evlat olarak, öğrenci olarak, hatta gün geliyor anne olarak. Bugün oturduğumuz bu koltuklarda her an siyaset icra ediyoruz. Kadın kolları olarak AK Parti çatısı altında siyaset yaparken işin adını da koyuyoruz. İşimizi daha ileri düzeyde bilinçli olarak yapıyoruz. Yaptığımız işin adını koymakta bize çok büyük bir güç veriyor ve daha anlamlı kılıyor” dedi.

 

“ÜYE SAYIMIZI 39046’DAN 57875’E ÇIKARDIK”

Konuşmasına devam eden Başkan Bilgin, “Kendimizi güvende hissettiğimiz, güvenli ve huzurlu ortam olarak gördüğümüz en önemli çekirdek ailemizin aslında ben ‘AK Parti Ailesi’ olduğunu düşünüyorum. Bu ailemizin bize verdiği güç ile yaptığımız işlerin çok daha sağlam adımlarla ilerleyeceğini, karşılaşacağımız sorunlar karşısında birbirimizden güç alacağımızı ve tüm zorlukları emin adımlarla aşacağımızı düşünüyorum. Geldiğimiz günden bu yana kadın üye sayımızı 39046’dan 57875’e çıkardık. Burada emeği geçen teşkilat mensubu tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içinde çalışmalar yapan bir aileyiz. Bu birlik ve beraberliği bize yaşatan İlçe Başkanımız Sayın Enver Sedat Çakıroğlu başta olmak üzere onun çok değerli ekibine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bize her imkanı sağlayan, dik duruşuyla her zaman yanımızda olan, güzel ülkemizin çok başarılı belediye başkanı ve tüm Türkiye’nin de taktirini kazanmış çok değerli belediye başkanımız Sayın Hasan Can’a ve onun çok değerli ekibine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İlçemizin enerjik gençlik kollarının çok değerli başkanı ve ekibine de çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu anlamlı günümde beni yalnız bırakmayan Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf Hanıma, Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül Hanıma ve Çekmeköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Yüksel Aşık Hanıma ayrı ayır teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

AK Parti Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar, “Kadın kollarımızın danışma meclisi hayırlara vesile olur inşallah. İlçemizde üç kademe bir bütün içinde çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımızda kadın kollarımızın önemli bir rol üstlendiğini hepimiz yakından biliyor ve görüyoruz. Mukaddes Başkanımız ve ekibini bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.

“ÜMRANİYE’YE YENİ BİR VİZYON VE İMAJ KAZANDIRDIK”

Daha sonra kürsüye gelen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Kadın kollarımızın partimiz içerisindeki çalışmaları sadece bugün değil, geçmişte de başarılı sonuçlar ortaya koyan ciddi çalışmaları var. Nüfusumuzun yarısı bayanlardan oluşuyorsa ki yarısından da biraz fazla, orada kadının başarılı bir çalışmasını görürsünüz. Değerli kardeşlerim hamd olsun Ümraniye teşkilatımız geçmişte ve bugün güzel hizmetlere imza atmış. Ana kademesiyle kadın kollarıyla, gençlik kollarıyla ve bütün organlarıyla önemli hizmetlere imza atmış bir teşkilat, çok şükür. Dolayısıyla Ümraniye her sahada destanlar yazan bir yapıya geldi, Elhamdülillah. 2004 yılında belediye başkanlığına aday olduğumuzda; bana ne yapacaksın, Ümraniye’de planın nedir diye sorduklarında? Demiştik ki biz Ümraniye’nin imajını değiştireceğiz. Biz Ümraniye’nin vizyonunu yükselteceğiz. Biz Ümraniye’yi farklı bir ilçe haline getireceğiz. Ümraniye’nin bu söylediğimiz atılımlara ihtiyacı vardı. Vizyonunun yenilenmesine ihtiyaç vardı. İmajının yenilenmesine ihtiyacı vardı. Bugün baktığınızda o gün ne dediysek yaptık ve Ümraniye’ye yeni bir imaj kazandırdık. Yeni bir vizyon kazandırdık” diye konuştu.

“ÇALIŞMALARIMIZDA KADIN KOLLARIMIZIN ÇOK BÜYÜK KATKISI VAR”

Son olarak söz alan AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, “Değerli teşkilat mensupları bizler yıllardır AK Parti Teşkilatları olarak büyük çalışmalara imza attık ve atmaya devam ediyoruz. 2002 yılından sonrası ülkemizde bir hizmet destanı sunuluyor ve bu hizmet destanının destekçisi AK Parti teşkilatlarının çok büyük emekleri, çok büyük çabaları var. 2014 yılından sonra peş peşe birçok seçim yaşadık. Bu süreçte ayrıca muhalefetle de mücadele ettik. Bu seçimlerde teşkilatlara çok büyük iş düştüğüne ve bununda üstesinden geldiklerine şahit olduk. Yaptığımız bu çalışmalarımızda ilçe kadın kollarımızın çok büyük katkısı olduğunu buradan özellikle ve samimiyetle ifade etmek istiyorum. Bu başarılı çalışmaların arkasındaki lider İlçe Kadın Kolları Başkanımız Mukaddes Bilgin hanıma, ilçe yönetimlerine, mahalle başkanları ve mahalle yönetimlerine ayrı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

 

selyus