Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 2 Kasım 2015

Üsküdar’da çiçek açan bir 2 Kasım sabahı!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bugün de 2 Kasım sadece Üsküdar’da ki sandıklar değil tüm Türkiye’de sandıklar çiçek açtı maşallah. Güzel bir gün, güzel bir 2 Kasım sabahıyla uyandı Türkiye. Üsküdar’da hem sandıkların Türkiye’deki gibi çiçek açması bir yana ahşap sandıklarımız da çiçek açmış oldu.”

1 Kasım seçimleri öncesinde Üsküdar Belediyesi tarafından saksı ve ihtiyaç sahiplerine yakacak olarak dönüştürülen eski ahşap sandıklar, AK Parti’nin tek başına iktidar olduğu 2 Kasım sabahında çiçeklerle donandı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’de eski ahşap sandıklara çiçek ekti. Başkan Türkmen, burada yaptığı konuşmada, sandıkların sadece Üsküdar’da değil, tüm Türkiye’de çiçek açtığını belirterek, 1 Kasım Genele Seçimleri’nin tüm ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

“SADECE ÜSKÜDAR’DA DEĞİL TÜM TÜRKİYE’DE SANDIKLAR ÇİÇEK AÇTI”

Başkan Hilmi Türkmen, Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı karar gereği ahşap sandıklar yerine şeffaf sandık sistemine geçildiğini hatırlatarak Bu kapsamda ahşap sandıkları saksı ve ihtiyaç sahiplerine yakacak olarak dönüştürdüklerini belirti.

Başkan Türkmen: “Şimdi biz Üsküdar Belediyesi olarak bir uygulama başlattık.  Daha önce Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı karar gereği artık ahşap sandıklar yerine şeffaf sandık sistemine geçildi Türkiye’de. Bizim Üsküdar’daki ahşap sandıkları da sağ olsun ilçe seçim kurulu değerlendirmek üzere Üsküdar Belediye’mize devretti. Bizde bu sandıklardan gerçekten tamiratı tadilatı zor olanı yakacak olsun diye Üsküdar’daki dostlarımıza kışlık hazırlığı anlamında odun yapıp verdik. Ama tamiratı gerekmeyen hafif dokunuşlarla kullanılabilecek olan sandıklarda da Üsküdar’ımızın sokaklarına, caddelerine yerleştirerek bir adeta çiçek saksısı olacak şekilde hazırlık yaptık. Biz dedik ki artık Üsküdar’ı sokakları, caddeleri seçim sandıklarıyla çiçek açacak dedik” şeklinde konuştu.

Sandıkların sadece Üsküdar’da değil, tüm Türkiye’de çiçek açtığını vurgulayan Başkan Hilmi Türkmen:  “Bugün de 2 Kasım sadece Üsküdar’daki sandıklar değil tüm Türkiye’de sandıklar çiçek açtı maşallah. Güzel bir gün, güzel bir 2 Kasım sabahıyla uyandı Türkiye. Üsküdar’da hem sandıkların Türkiye’deki gibi çiçek açması bir yana ahşap sandıklarımız da çiçek açmış oldu. Bunlar tamamen kurgulanmış bir şey değil aslında. Daha önce ektiğimiz çiçekler, tohumlar gördüğünüz gibi bugün çiçeği açmış oldu. Çiçek demek, tazelik demek hayat demek, mutluluk demek, neşe demek. Yeni bir aşkla, yeni bir heyecanla, yeni bir sevdayla tüm Türkiye 2 Kasım sabahına uyandı. Üsküdar’da adeta bu sandıklarla çiçek açmış oldu” şeklinde konuştu.

Başkan Türkmen, 1 Kasım seçimlerinin tüm Türkiye için hayırlı olması temennisinde bulunarak: “Hem çiçeklerle, çiçek gibi bir iktidar, çiçek gibi bir Türkiye hepimizin olsun. Çiçeğin mutluluğu, o güzel kokusu tüm Türkiye’yi tüm dünyayı sarsın ki, hep mutlu olalım. Birlikte kardeşçe bu ülkede, inşallah daha nice uzun yıllar mutlu günler hepimizin olsun”  ifadelerini kullandı.

selyus