Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 30 Nisan 2018

Veysi Akay, TBMM yolunda ilk adımını attı

İstanbul’un özellikle de Anadolu Yakası’nın tanınmış simalarından tecrübeli, siyaset adamı ve eğitimci Veysi Akay, partinin kurulduğu günden bu yana aktif siyasetin içinde bulunarak bir haylı tecrübeye sahip olduğu, İstanbul’da ikamet eden yaklaşık 4 milyon Doğu ve Güneydoğulu hemşerisini temsil etmek ve 21 yıldır içinde bulunduğu eğitimi çok iyi bildiği için AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı oldu. 

İstanbul’un tecrübeli siyaset adamı ve eğitimci Veysi Akay, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda 1. Bölge Milletvekili Aday Adaylığı için resmi müracaatını yaptıktan sonra Doğu ve Güneydoğu Anadolulu hemşerileri biraraya gelerek gerekli istişarelerde bulundu. Akay, İstanbul Anadolu Yakası basın mensupları ile bir basın toplantısı düzenleyerek milletvekilliği aday adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

AK Parti İstanbul Birinci Bölge Milletvekili Aday Adayı Veysi Akay, İstanbul İl Başkanlığına giderek başvuru dilekçesini teslim etti…

VEYSİ AKAY ADAY ADAYLIĞINI ÜÇ GEREKÇEYLE AÇIKLADI

İstanbul Birinci Bölge Milletvekili Aday Adayı Veysi Akay, neden böyle bir karar aldığını açıkladı.

Veysi Akay, “İstanbul Anadolu Yakası 1. Bölge Milletvekilliği Aday Adaylığına 3 açıdan başvurdum.

Birincisi: Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kuruluşundan bu yana aktif görev aldım. Kadıköy ilçe teşkilatında eğitim komisyon başkanlığı ile siyasete başladım ve ardından da ilçe yönetim kurulu üyeliği görevinde bulundum. Daha sonra Maltepe teşkilatında ilçe başkan yardımcılıkları görevimi ifa ettim. Bunun yanı sıra halen İl Sivil Toplum Halkla İlişkiler Birim Başkan Yardımcılığı görevinde bulunuyorum. Parti İçi Demokrasi Hakem Heyeti’nin üyeliğini yaptım. Dolayısı ile teşkilatlarda 16 yılı geride bırakan bir tecrübeye sahibim. Bu tecrübemle birlikte teşkilat temsil açısından aday adaylığımı koymuş oldum.

İkincisi: Mardinliyim. Özellikle son 4 yıldır Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Birimindeki çalışmalarımda İstanbul’da bulunan ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları ile çok yoğun çalışmalar yaptık. Bölgedeki 22 vilayetin STK temsilcileriyle düzenli olarak biraraya geldik. Bu buluşmalarda arkadaşlarımızın dertleriyle dertlenmeye ve dertlerine çözüm bulmaya gayret ettik. Bu çalışmalar neticesinde de bu STK’larımızı temsil etme noktasında sıkıntı içerisinde olduklarını gördük. Dolayısı ile İstanbul’da yaklaşık 4 milyon nüfusu olan Doğu ve Güneydoğulu hemşerilerimizi temsil etmek için aday adaylığımı koydum.

Üçüncüsü: Ben bir eğitimciyim. Marmara Üniversitesi Tarih Bölümü mezunuyum. Yine aynı bölümde Yüksek Lisansımı Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü’nde ‘Mardin Şeriyye Sicili’ tezi ile tamamladım. Yaklaşık 21 yıldır da Kadıköy, Maltepe, Pendik ve Sancaktepe ilçeleri ile Erenköy’de okullarımız ve dershanelerimiz oldu. Dolayısı ile eğitimin her kademsinde görev aldım. Onun içindir ki eğitimin içinden geliyorum. Eğitimin dertlerini biliyorum. Hattızatında şu aşamada 16 yıllık AK Parti Hükümeti olarak eğitimi henüz tam bir rayına oturtamadık. Eğitim noktasında da işin mutfağından gelen biri olarak, bu konularda söyleyecek sözümüzün olduğunu düşünerek aday adayı oldum.

Dolayısı ile bu üç temel başlığı dikkate alarak, bunlarında toplamından hareketle de aday adaylığımız koymuş olduk” diye konuştu.

AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Veysi Akay, İstanbul’da etkili bir şekilde STK faaliyetlerini sürdüren Doğu ve Güneydoğlu hemşerileriyle bir araya gelerek destek sözü aldı…

AK PARTİ İSTANBUL 1. BÖLGE MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI VEYSİ AKAY KİMDİR?

EĞİTİMİ: 1976 Mardin doğumlu olan Veysi Akay, orta ve lise eğitimini Hatay’da tamamladı. Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitenin Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü’nde ‘Mardin Şeriyye Sicili’ tezi ile tamamladı. İngilizce, Kürtçe ve Arapça bilmektedir.

SİVİL TOPLUM: Özel Kurumlar Derneği ÖZ-KUR Yönetim Kurulu Üyesi olan Veysi Akay, İstanbul Ticaret Odası Eğitim Komisyonu Üyeliği, Mardinliler Eğitim Yardımlaşma Vakfı Üyeliği, İstanbul Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, İMDAT Vakfı Başkan Vekilliği, Deniz Feneri İstanbul Şubesi Yönetim kurulu üyeliği gibi bir çok sivil toplum ve mesleki örgütlerde görevler üstlenmiştir.

SİYASİ HAYATI: Siyasi çalışmalarına üniversite yıllarında başlayan Veysi Akay sırasıyla;

Milli Gençlik Vakfı Üniversite Teşkilat Birimi

Ak Parti Kadıköy İlçe Teşkilatı Eğitim Komisyonu Başkanlığı 2003-2008

Ak Parti Kadıköy Yönetim Kurulu Üyeliği 2008-2011

Ak Parti Maltepe Sosyal İşler ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı 2011 – 2014

Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyeliği 2015-2018

Parti İçi Demokrasi ve Hakem Kurulu Üyeliği 2015-2018

İl Sivil Toplum Halkla İlişkiler Birimi Başkan Yardımcılığı 2015-2018

İLGİ ALANLARI: Derin bir tarih bilgisine sahip olmasının yanı sıra edebiyata yatkınlığı olan Veysi Akay, tarihi romanlara ilgi duymaktadır. Öğrencilik yıllarında boks ve futbol ile ilgilenmiştir. Hat, minyatür ve eski Osmanlıca el yazmalarına ilgisi olmasının yanı sıra voleybol ve bisiklet sporları ile ilgilenmektedir.

YAŞAM: İstanbul Maltepe ilçesinde yaşamını sürdüren Veysi Akay, Akay Eğitim Kurumları ve Bervaze Sosyal Tesisleri Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmektedir. Akay, evli ve 2 çocuk babasıdır.

selyus