Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 1 Mayıs 2018

Veysi Akay teşkilatların gözdesi

AK Parti kurulduğundan ve öncesinde de Milli Gençlik Vakfı’nda ki teşkilat görevinden bu yana kutlu davaya hizmet edenlerden olan eğitimci Veysi Akay, aday adaylığını açıkladıktan sonra sahaya inerek teşkilatları tek tek ziyaret etmeye başladı. Akay, her gittiği ilçede teşkilatların gözdesi olmaya devam ediyor..

AK Parti İstanbul 1. Bölge 27. Dönem Milletvekili Aday Adayı Veysi Akay, saha çalışmalarına çoktan başladı bile. Teşkilatları ekibiyle birlikte tek tek gezen Akay, Anadolu Yakası’ndaki İlçe Başkanlarını ziyaret ederek hem teşkilatçı kimliği hem de eğitimci kimliği ile partisine hizmet etmek adına destek istiyor.

AK Parti’nin kuruluşundan bu yana aktif görev alan ve siyasi tecrübesiyle dava kardeşlerinin her zaman elinden tutan Veysi Akay, aynı zamanda eğitimci olması hasebiyle de ayrı bir ilgi görüyor. Anadolu Yakası’nda ana kademesinden kadın kollarına, gençlik kollarından mahalle teşkilatları ve meclis üyelerine kadar yakından tanınan Akay, “Parti büyüklerimizin takdiri ve seçmenimizin tercihi ile meclise gittiğim takdirde, üç ayrı temsil görevim olacak. Birincisi: 16 yıldır aktif olduğum partimi ve İstanbul teşkilatlarımı temsil edeceğim. İkincisi: Mardinliyim. İstanbul’da ikamet eden milyonlarca Doğu ve Güneydoğulu vatandaşlarımızı temsil edeceğim. Üçüncü de: Ben bir eğitimciyim. 21 yıldır bir eğitimci olarak tecrübelerim aktarmak ve eğitimci meslektaşlarımı temsil etmek için AK Parti’den aday adayı olmaya karar verdim.

AK PARTİ İSTANBUL 1. BÖLGE MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI VEYSİ AKAY KİMDİR?

EĞİTİMİ: 1976 Mardin doğumlu olan Veysi Akay, orta ve lise eğitimini Hatay’da tamamladı. Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitenin Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü’nde ‘Mardin Şeriyye Sicili’ tezi ile tamamladı. İngilizce, Kürtçe ve Arapça bilmektedir.

SİVİL TOPLUM: Özel Kurumlar Derneği ÖZ-KUR Yönetim Kurulu Üyesi olan Veysi Akay, İstanbul Ticaret Odası Eğitim Komisyonu Üyeliği, Mardinliler Eğitim Yardımlaşma Vakfı Üyeliği, İstanbul Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, İMDAT Vakfı Başkan Vekilliği, Deniz Feneri İstanbul Şubesi Yönetim kurulu üyeliği gibi bir çok sivil toplum ve mesleki örgütlerde görevler üstlenmiştir.

SİYASİ HAYATI: Siyasi çalışmalarına üniversite yıllarında başlayan Veysi Akay sırasıyla;

Milli Gençlik Vakfı Üniversite Teşkilat Birimi

AK Parti Kadıköy İlçe Teşkilatı Eğitim Komisyonu Başkanlığı 2003-2008

AK Parti Kadıköy Yönetim Kurulu Üyeliği 2008-2011

AK Parti Maltepe Sosyal İşler ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı 2011 – 2014

AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeliği 2015-2018

Parti İçi Demokrasi ve Hakem Kurulu Üyeliği 2015-2018

İl Sivil Toplum Halkla İlişkiler Birimi Başkan Yardımcılığı 2015-2018

İLGİ ALANLARI: Derin bir tarih bilgisine sahip olmasının yanı sıra edebiyata yatkınlığı olan Veysi Akay, tarihi romanlara ilgi duymaktadır. Öğrencilik yıllarında boks ve futbol ile ilgilenmiştir. Hat, minyatür ve eski Osmanlıca el yazmalarına ilgisi olmasının yanı sıra voleybol ve bisiklet sporları ile ilgilenmektedir.

YAŞAM: İstanbul Maltepe ilçesinde yaşamını sürdüren Veysi Akay, Akay Eğitim Kurumları ve Bervaze Sosyal Tesisleri Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmektedir. Akay, evli ve 2 çocuk babasıdır.

selyus