Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 20 Mart 2018

Yazıcı, “AK Parti bizim siyasi ailemizdir”

İstanbul Sultanbeyli İlçe Başkanlığı’nın 6. Olağan Kongresi, Sultanbeyli Belediyesi Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Kongreye katılan AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın sevgi ve saygılarını getirdiğini söyledi. Yazıcı, AK Parti’nin sadece Türkiye’de değil dünya siyasetinde en güçlü teşkilatına sahip bir parti olduğunu belirtti.

AK Parti’nin gücünün teşkilatlar olduğunu vurgulayan Yazıcı, şu açıklamalarda bulundu:

“Bugünkü Türkiye’nin kazanımlarıyla 2002 yılı Türkiye’sinin öncesini kıyasladığımızda bu muazzam değişim ve dönüşümde her AK Partilinin emeği vardır. Bunu asla unutmayız. Bu nedenle ‘AK Parti bizim siyasi ailemizdir’ diyoruz. Neden aileye benzetiyoruz çünkü insan ilişkileri önemlidir. Birlikte hedeflere odaklanarak iş yaparken, aile bireylerine nasıl davranıyorsak, birbirimize de öyle davranıyoruz. Teşkilatın en kıymetli özelliği de teşkilat mensuplarının birlik ve bütünlüğüdür.”

Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yıl dönümü olduğunu ve şehitleri rahmetle, minnetle ve şükranla andıklarını ifade eden Yazıcı, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve devleti, bu devletin silahlı kuvvetlerinin Cumhurbaşkanı ve başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, 58 gün önce başlattığı Zeytin Dalı operasyonunda Afrin’de, gurur verici bir tablo yaşanıyor.” ifadelerini kullandı.

Yazıcı, konuşmasına şöyle devam etti:

“Elbette ki bu hareketleri ve operasyonu gerçekleştirmek için, gerçekten oluşturduğumuz cumhuriyet hükümetleri, yetki aldığımız günden bu yana, Savunma Sanayimiz bizi takip etmiş, eksikleri gidermiş, bu tür operasyon ihtiyacı doğduğunda başarılı bir şekilde icra edebilecek kapasiteye erişmesini sağladık. Bunları AK Parti hükümetleri sağlamış olmasaydı bizim güvenliğimiz gerçekten zaafa uğrardı. Önümüzde çok önemli bir seçimler var. 2017 yılının en önemli siyasi ve hukuki projesi Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi dediğimiz, Anayasa değişikliğinin 16 Nisan’da aziz milletimiz tarafından onaylanmak suretiyle yürürlüğe girmesini sağlamaktır. 2023 Türkiye’sine doğru giderken de 2019 seçimleri için gece ve gündüz demeden teşkilat üyeleri bütün zamanınızı vermeye hazır mısınız?”

selyus