Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 11 Ekim 2015

Yozgatlılar Hurşit Yıldırım’ı bağrına bastı

AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Av. Hurşit Yıldırım, “Ben sizin bir emeğinizim. Öyle siyasi büyünüz değil, hepinizin küçüğüyüm. Eğer sahip olduğumuz tevazuu koruyamayacaksak Rabbim bu işi bize nasip etmesin. Bu saatten sonra ne Hurşit Yıldırım değişir, ne de zorlasanız da değişmez. Benim için, ailem için, Yozgat için, Yozgatlı için tüm Türk Milleti için ve Ümmet için eğer hayırlısı ise Rabbim bize nasip eylesin. Ast olan sizlersiniz, asil sizsiniz, vekil biziz. Vekillik asilliği temsil eder. O asil işte burada, bu salonda. Bizim muradımız, bu kardeşinize sahip çıkmanız.”

AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Av. Hurşit Yıldırım, Yozgatlı hemşerileriyle Anadolu Yakası’nda buluştu. İstanbul’da kazanabilecek sırada bulunan ve Yozgatlıların gururu olan Hurşit Yıldırım’ı hemşerileri adeta bağrına bastı. 11 Ekim Pazar günü Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde yoğun katılımın olduğu kahvaltıda partili partisiz herkesin desteğinin sözünü de alan Bozok Yaylası’nın yiğidi Av. Hurşit Yıldırım, duygu dolu bir konuşma yaptı. Hemşerilerinin sevgisini kazanan, yaptığı duygusal çıkışlarla da salondakileri duygulandıran Hurşit Yıldırım’ın konuşması zaman zaman alkışlarla kesildi.

Hemşeri buluşmasına AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muharrem Ödemiş, AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Av. Harun Muş, işadamı Satılmış Şahin, İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Yıldız, İstanbul Yozgatlılar Platformu Başkanı Kağzım Ekinci, İstanbu Yozgatlı Esnaf ve İşadamları Derneği Başkanı Ali Haydar Tuncer ve Yozgatlılar katıldı.

15 yıl sonra İstanbul’dan bir hemşerilerini meclise göndermenin heyecanıyla sabahın erken saatlerinde gelip salonu ful dolduran Yozgatlılar, toplantının sonunda Hurşit Yıldırım’a 1 Kasım Seçimlerinde destek vereceklerine dair söz verdiler. Toplantının koordinatörlüğünü üstlenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi Meclis Üyesi Ömer Şahan salonun sunuşunu da yaparak hemşerilerine kısa kısa şiirlerde okudu.  Terör olaylarından dolayı çok üzgün olduklarını ifade eden Ömer Şahan, Mehmet Akif Ersoy’un “Girmeden tefrika bir millete düşman giremez, toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez” sözünü hatırlatınca salonda alkış tufanı koptu.  

“BİZLER ÇOK ZORLUKLARLA VE ÇOK SIKINTILI BİREYSEL BAŞARI HİKAYELERİMİZLE BURALARA GELDİK”

Hemşerileriyle buluşmanın mutluluğuyla kürsüye gelen AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Av. Hurşit Yıldırım, “Sevgili kardeşlerim, saygıdeğer hemşerilerim, can dostlarım Bozok Yaylası’nın yiğit evlatları hepinizi kalbi duygularla selamlıyorum. Hoşgeldiniz, şerefler getirdiniz. Sizlerin her birini selamlarken, aslında doğduğumuz, büyüdüğümüz, gurbette olsak ta toprağını kokladığımız Yozgat’ımızı selamlıyorum. Bizler çok zorluklarla ve çok sıkıntılı bireysel başarı hikayelerimizle buralara geldik. Bürokraside, siyasette çok değerli büyüklerimiz var. Yine çok değeli işadamı kardeşlerimiz var. Bu sabah kendisiyle görüştüğüm, bizlerin üzerinde çok emeği olan eski Adalet Bakanı’mız ve AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Bekir Bozdağ’ın sizlere selamlarını getirdim. Kardeşlerim, sevgili hemşerilerim; Pazar günü dinlenmek yerine beni desteklemek üzere aramızda olduğunuz için sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.  

“BİLİNİZ Kİ BU KARDEŞİNİZİN YERİNDE HEPİNİZİN AYRICALIKLI DOSTANE BİR YERİ VARDIR”

Av. Hurşit Yıldırım, “Son dönemlerde ülkemizde artan terör olaylarını lanetliyorum. Polisimize, askerimize tüm Şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet, milletimize de başsağlığı diliyorum. Saygıdeğer hemşerilerim; siyasi çalışmanın yoğunluğu bir yana, ayna zamanda milletvekili seçimlerinin yakın bir tarihte olması sebebiyle hızlı ve tempolu bir süreci yürütüyoruz. Bu seçim çalışmalarında bir kısmınızı ziyaret ettim, bir kısmınızı edemedim. Bir kısmınızı aradım, bir kısmınızı arayamadım. Lütfen haklarınızı helal ediniz. Biliniz ki bu kardeşinizin yerinde hepinizin ayrıcalıklı dostane bir yeri vardır. İnşallah önümüzdeki süreçte tüm derneklerimizi ziyaret etmek için elimizden geleni yapacağım.

Sevgili hemşerilerim; bu konuşmamı bir AK Parti Milletvekili Adayı olarak yapmakla beraber, aynı zamanda Yozgat’ın bir evladı olduğum için yapıyorum. İstanbul’da çok uzun yıllar siyaset yapmış bir kardeşiniz olarak partimde, gençlik kolları başkanlığı, belediye meclis üyeliği, ana kademe yönetim kurulu üyeliği ile ilçe başkan yardımcılığı, il yönetim kurulu üyeliği, ilçe başkanlığı, Kadıköy Belediye Başkan Adaylığı, Anadolu Yakası Seçim Sorumluluğu olmak üzere bütün kademelerde görev aldım ve görevimin de hakkını Allah’ın izniyle verdim. 7 Haziran Seçimleri’nde de yine 1. Bölge’den milletvekili adayı idim. Hepinizin malumu, geçen seçimlerde AK Parti 1. Bölgeden 14 Milletvekili çıkarttı. 15. sırayı da çok az bir oy farkıyla kaybettik. Ve dediler ki bu oy farkını kim kapatır, kapatsa kapatsa Yozgatlı biri kapatabilir dediler. Bu kardeşinizi de 15. sıradan milletvekili adayı yaptılar. Bu milletvekili adaylığım benden ziyade aslında tüm Yozgatlıların İstanbul’daki gücünü, birlikteliğini ve beraberliğini gösterecek tarihi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Biz bu gurbetteki Yozgatlılar, anadan ayrı, babadan ayrı, her türlü yoksulluk ve sıkıntı içerisinde hayatta kalma mücadelesi vermiş, ama hiçbir zaman sıkıntıları kendine dert ve mazeret olarak görmemiş, hepimiz bireysel olarak tarihi destan yazmış kardeşleriz. Asında ben kendimi hepinizin bir emeği olarak görüyorum, hepinizin çektiği çilelerin bileşkesi olarak görüyorum.  Hepinizi kendimde bir rol model olarak görüyorum. Sizlerin duası ve desteği olmadan zerreyi miktarda bir başarıyı yakala şansımın olmadığını da biliyorum. O bakımdan şimdi sıra inşallah İstanbul’da, Anadolu Yakası’nda bir Yozgatlı adayı seçmenin zamanı gelmiştir diyorum” diye konuştu.  

“YOZGATLIYA HİZMET ETMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR”

Sevgili hemşerilerim; sizlerden iştiramım hangi dünya görüşüne sahip olursanız olun, hangi siyasi partiye oy vermiş olursanız olun, adaylığımın da kritik bir yerde olması sebebiyle sadece ve sadece sizin desteğiniz değil, iş yaptığınız arkadaşlarınızın, komşularınızın ve tanıdığınız herkesin desteğini almanızı rica ediyorum. Belki bir oy bu fakiri vekil yapacaktır, belki o oy sizin oyunuzdur, o rey belki sizin rey’inizdir. Seçildiğim takdirde bu aziz milletimizin milletvekili olabileceğim gibi, çocukluğumun geçtiği, anamın, atamın, dedemin mezarlarının bulunduğu, doğduğum Yozgat’a özel bir hassasiyet vereceğim tabidir. Borcum ve minnetim olduğu yiğidin harman olduğu Yozgat’a ve Yozgatlıya hizmet etmek boynumuzun borcudur inşallah.

Sevgili hemşerilerim; Yozgat ve Yozgatlı her zaman devletinin bekası için ne gerekirse o vazifeyi almıştır ve ne gerekirse onu yapmıştır. Yozgat milliyetçiliği ve Yozgat hemşericiliği asla mikro milliyetçilik olmadığı gibi, ayrımcılık ve ya ayrışmanın da adı değildir. Tam aksine; Yozgatlılık milli birlik ve bütünlüğün tamda adresidir inşallah. Bu vesileyle maddi ve manevi olarak benim ve Yozgatlının yanında olan sayın Satılmış Şahin’e teşekkür ediyorum. Gün, İstanbul’da Yozgatlıların gücünü gösterme günüdür. Gün, Yozgatlının vekili seçme günüdür. Gün, Yozgat ve Yozgatlının günüdür” şeklinde konuştu.  

Yıldırım, “Ben sizin bir emeğinizim. Öyle siyasi büyünüz değil, hepinizin küçüğüyüm. Eğer sahip olduğumuz tevazuu koruyamayacaksak Rabbim bu işi bize nasip etmesin. Bu saatten sonra ne Hurşit Yıldırım değişir, zorlasanız da değişmez. Benim için, ailem için, Yozgat için, Yozgatlı için tüm Türk Milleti için ve Ümmet için eğer hayırlısı ise Rabbim bize nasip eylesin. Ast olan sizlersiniz, asil sizsiniz, vekil biziz. Vekillik asilliği temsil eder. O asil işte burada bu salonda. Bizim muradımız, bu kardeşinize sahip çıkmanız.” diyerek konuşmasını tamamladı.

   

“BEN BURAYA; BİR AĞABEY-KARDEŞLİK HUKUKU İÇİNDE GELDİM”

Yozgatlıların Av. Hurşit Yıldırım için buluştuğu toplantıda söz alan AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muharrem Ödemiş, “Hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Bir Malatyalı kardeşiniz olarak Yozgatlıların gününde bulunmaktan bahtiyarım, mutluyum. Aramızda siyasi partilerde görev almış çok değerli büyüklerimiz, STK temsilcileri, bürokratlar, işadamları olduğunu biliyorum. Buraya bir milletvekili adayımız hemşerileriyle buluyor, bende il başkan yardımcısı olarak gidip protokolde yerimi alıp siyasi görevimizi ifa edelim diye gelmedim. Ben buraya; bir ağabey-kardeşlik hukuku içinde geldim. Yani 14 yıl beraber omuz omuza siyaset yaptığımız kardeşimizin çok değerli büyük ailesiyle buluştuğu bir günde, kendimi bende bu büyük ailenin bir ferdi olarak hissettiğim için buraya geldim. Sizlerle buluştuğum için de son derece mutluyum. Birlikte siyaset yaptığımız Yozgatlı çok değerli kardeşlerimiz var. Çok değerli siyasetçileri bünyesinde barındıran Yozgat için yeni bir isim olarak Hurşit kardeşimde neden olmasın.

Bu arada Ömer Şahan kardeşimle Hurşit beyinde söylediği gibi içimiz buruk. Bugün burada da coşkulu konuşma yapabilirdik. Malum ülkemiz bir imtihandan geçiyor. 785 bin metrekare vatanımız bir imtihandan geçiyor. Öncelikle rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daime eylesin.  Ülkemizi bölmek, parçalamak isteyenlere, kardeşlik hukukumuza da halel getirmek isteyenlere de Allah fırsat vermesin. Ankara’da meydana gelen patlamada ölenlere Rabbimden rahmet diliyorum” dedi.   

Buluşmada, Yozgat STK temsilcileri de birer selamlama konuşması yaptılar.

selyus