Ana Sayfa SİYASET 27 Ağustos 2014

İstanbul, kongreye damgasını vurdu

AK Parti Grup Başkan Vekili Av. Mihrimah Belma Satır, İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ve İstanbul 3. Bölge Milletvekili Mehmet Doğan Kubat yapılan kongrede divan heyetine seçildiler.

İstanbul, Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden seçildiği AK Parti 1. Olağanüstü Kongresi’ne damgasını vurdu. AK Parti Grup Başkan Vekili Av. Mihrimah Belma Satır, İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ve İstanbul 3. Bölge Milletvekili Mehmet Doğan Kubat yapılan kongrede divan heyetine seçilerek İstanbul’un gururu oldular. 7 kişilik divan heyetinin 3 tanesi İstanbul’dan seçilmesi ile ilgili yapılan yorumlarda İstanbul teşkilatın başarı performansı divana seçilmelerinde etkili olduğu söyleniyor. Özellikle de AK Parti Grup Başkan Vekili Av. M. Belma Satır’ın tecrübesini öne çıkararak teşkilata yönelik çalışmaları ve verilen görevleri başarıyla yürüterek çizgisini bir hayli yukarılara çekmesi İstanbul için bir artı oldu. Hele hele grup başkan vekili seçilmesi İstanbul’un gururu oldu. Ayrıca İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da yaptığı her iki mitingde de 2 milyonun üstünde insanı alana getirmesi hanesine olumlu yazıldı. Bunun yanı sıra TT Arena stadında yaptığı il kongresinde yaklaşık 150 bin teşkilat mensubunu buluşturması kendisine olan güveni daha perçinleştirdi.

DİVAN HEYETİ

Divan reis ve üyelerinin beraber seçildiği liste uyarınca Divan Başkanlığına AK Parti Genel Sekreteri ve Başkent Ankara Milletvekili Haluk İpek seçildi. Divan Başkan Yardımcılığına da AK Parti İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili Av. M. Belma Satır seçilirken, divan üyeleri de İstanbul Milletvekili Mehmet Doğan Kubat, Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Zafer Çubukcu, İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu oldu.

Etiketler:

İlginizi çekebilir

Gül’den Topbaş’a ziyaret

Gül’den Topbaş’a ziyaret

selyus