Ana Sayfa SİYASET 15 Ağustos 2014

Kurbağalıdere Denizi zehirliyor

Her yağmur sonrası taşkınların oluştuğu ve Kadıköylüleri mağdur eden Kurbağalıdere bu kez atık sular ile tehlike saçıyor. Kadıköy Belediye’sinin 6 ayr

Kurbağalıdere Marmara Denizi’ni zehirliyor

Her yağmur sonrası taşkınların oluştuğu ve Kadıköylüleri mağdur eden Kurbağalıdere bu kez atık sular ile tehlike saçıyor. Kadıköy Belediye’sinin 6 ayrı bölgeden örnek alarak yaptırdığı çıkan tahlil sonuçları ürkütücü düzeyde.

Kurbağalıdere’den denize akan kanalizasyon suları nedeniyle, Kadıköy sahilleri son yıllardaki en büyük kirliliği yaşıyor. Yoğun kokunun yanı sıra sivrisinek ve sel baskınları ile baş etmeye çalışan Kadıköylüler bu kez de koli basili tehlikesi ile karşı karşıya.
Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun daha önce “denize girmeyin” uyarısı yaptığı Kadıköy’de 6 ayrı yerden alınan örneklerden elde edilen sonuçlar ürkütücü düzeyde.

Tahlil sonuçlarına göre sınır değeri azami 200 olması gereken E.Coli Sayımı Caddebostan Plajlarında 2 binde, Moda Deniz Kulübünde 3 bin, Fenerbahçe Burnunda 30 bin, Kalamış Marina’da 20 bin, Yoğurtçu Parkı Bitiminde ise 150 binde.
Sınır değeri bin olması gereken Toplam Koliform Bakteri Sayısı ise Caddebostan plajlarında 2 bin beşyüz ve 5 bin yüz iken, Moda Deniz Kulübünde 22 bin, Fenerbahçe Burnu’nda 120 bin, Kalamış Marina’da 70 bin, Yoğurtçu Parkı Bitiminde ise 570 binde.
Tahlillerde ayrıca denizde hiç olmaması gereken ve bağırsak enfeksiyonlarına neden olan diğer bakteri grupları da (toplam koloni ve pseudomonas) tespit edildi.
Tahlil sonuçlarını yorumlayan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu; Vatandaşlarımızı daha önce denize girmemeleri konusunda uyarmıştık. Tahlil sonuçları beklediğimizin de üzerinde” dedi. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin çalışmalarını hızlandırdığı koşullarda dere ıslahının çok kısa bir sürede biteceğini söyleyen Nuhoğlu “biz Kadıköy Belediyesi olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Burada siyaset veya parti ayrımı yapılması doğru değil. Bu sorun tüm Kadıköylülerin sorunu ve daha tehlikeli sonuçlara yol açmadan bir an önce çözülmeli” dedi. Denizdeki koli basili oranının ciddi salgın hastalıklara neden olabileceğinin altını çizen Nuhoğlu Kadıköylüleri denize girmemeleri konusunda bir kez daha uyardı.

Etiketler:
selyus