Ana Sayfa SİYASET 30 Kasım 2014

Modern tuvaletler hizmetinizde

İstanbul Büyükşehir Belediyesi halkın yoğun olarak bulunduğu mekanlarda modern tuvaletleri hizmete almaya devam ediyor.

Modern tuvaletler hizmetinizde

İstanbul Büyükşehir Belediyesi halkın yoğun olarak bulunduğu mekanlarda modern tuvaletleri hizmete almaya devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi halkın yoğun olarak bulunduğu mekanlarda ihtiyaçlarını gidermek için modern tuvaletleri hizmete alıyor. Gelişmiş ve nüfusu yoğun şehirlerde önemli sorun olan tuvalet ihtiyacı için modern, hijyenik ve turizm açısından çok önemli yer tutan şehir tuvaletleri kullanılmaya başlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketi Sağılık AŞ tarafından işletilen Şehir Tuvaletleri Projesi kapsamında ilk etapta 110 tuvalet halkın hizmetine sunuldu. Öncelikle turistik bölgelerde başlayan proje vatandaşlar tarafından olumlu tepkiler alıyor. Çalışmalar şehrin diğer meydan ve halkın toplu olarak bulunduğu bölgelere yaygınlaştırılacak.

Geçmiş dönemlerde özel şahıslar tarafından işletilen ve hijyenik olmayan, suları akmayan, temizliğe riayet edilmeyen tuvaletler yıkılarak yerine modern tuvaletler inşa ediliyor. Fiziki koşulları müsait olmayan meydan ve caddelere ise modüler veya prefabrik tuvaletler yerleştiriliyor.

Şehir Tuvaletleri projesi ile hedeflenen modern, hijyenik, engelli erişimine uygun, çocuk lavabosu, çocuk bakım odası, sıcak-soğuk klima, alaturka-alafranga tuvaletler hizmet verecek. Yaklaşık 300 kişiden oluşan denetim, teknik servis, mobil temizlik ekibi görev yapıyor. Bu proje ile bu sektördeki istihdam ve ekonomi de kayıt altına alınıyor.

Başta Mecidiyeköy Meydanı olmak üzere; 110 noktada modern tuvaletler halka hizmet veriyor. Kısa vadede 40 ayrı noktada da yeni umumi tuvaletin hizmete alınması planlanmaktadır. Yoğun noktalarda bulunan camiler ile ilgili çalışmalar devam ediyor, 5 camide ise hizmet veriyor.

Metro istasyonları, Marmaray, Metrobüs gibi ulaşım akslarında 20 adet tuvalette hizmet veriyor. Proje kapsamında 20 tuvaletin yenileme çalışmaları devam ediyor.

Pazarlar, plajlar, piknik alanları gibi noktalarda ise 4 adet mobil tuvalet ihtiyaca göre konuşlandırılmaktadır. 55 adet modüler tuvalet park ve bahçelerde, meydanlarda ve yoğunluk arz eden umumi noktalarda hizmete alındı. Galata Köprüsü ve Karaköy geçit altında bulunan tuvalet işletmecileri ile anlaşma sağlandı. Yenileme çalışmalarının ise 2 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Modern şehir tuvaletlerinde 2014 yılında 6.741.985 kişiye hizmet verildi.

YENİLENEN BAZI TUVALETLER

Mecidiyeköy, Küçükköy meydan, Süleymaniye camii, Gülhane parkı, Şeni Camii Meydan, Sultanahmet Meydanı, Beylikdüzü Metrobüs, Kapalıçarşı, Maçka Demokrasi Parkı, Kartal Çeçenistan Parkı, Göztepe Parkı, Eyüp Tekke Parkı, Beyoğlu Tünel, Moda Parkı, Üsküdar Meydanı, Yıldız Korusu, Dolmabahçe
Valide Sultan Camii gibi…

Etiketler:
selyus