Ana Sayfa SİYASET 9 Kasım 2014

Mustafa Demiral’den demokrasi dersi

Üsküdar İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi’nde rakibinin İl Başkanı Babuşcu ve ilçe tarafından desteklenmesine rağmen delegeden 172 oy alan Mustafa De

Mustafa Demiral’den demokrasi dersi

Üsküdar İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi’nde rakibi Halit Hızır’ın İl Başkanı Aziz Babuşcu ve ilçe tarafından desteklenmesine rağmen delegeden 172 oy alan Mustafa Demiral, partide adeta demokrasi dersi verdi.

AK Parti İstanbul’da ilk kongre Üsküdar’da yapıldı. 8 Kasım 2014 Cumartesi günü Burhan Felek Kapalı Spor Salonu’nda yapılan ve günlerdir Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geleceği asılan pankartlarla ilçede duyurulan Üsküdar İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi’nde büyük heyecan vardı. Başbakan Davutoğlu’nun Hacı Bektaşi Veli’yi anma programının uzaması sonucu yetişemediği kongrede bir konuşma yapan AK Parti Genel Merkez Teşkilatlanma Başkanı Süleyman Soylu, “Seçenlerin, yani üyelerin de delegelere emanet ettikleri sorumlulukların takipçisi olacaklarını belirterek, “Bunların sonucunda çıkacak olan ilçe yönetimlerimiz, ilçe başkanımız, il yönetimlerimiz, il başkanlarımız da şu heyecanı hem milletimize hem de Türkiye’ye yansıtacaklar. Hep birlikte özgür bir Türkiye’yi, demokrat bir Türkiye’yi, yükselen bir Türkiye’yi, medeniyetimizi yarına taşıyan bir Türkiye’yi kucaklayacağız” dedi.

Halit Hızır 228, Mustafa Demiral 172

Son ana kadar tek liste olur beklentisiyle başlayan Üsküdar kongresinde iki liste kıyasıya yarıştı. Kongreden birkaç gün önce İl Başkanı Aziz Babuşcu’nun ilin adayı Halit Hızır’dır açıklamasından sonra İlçe Başkanı Sinan Aktaş’ta bu yönde resmi açıklamayı yaptı. Diğer aday Mustafa Demiral’la yapılan görüşmeler neticesinde bir sonuca varılamayınca yarış iki aday arasında geçti. Aziz Babuşcu, Sinan Aktaş, ve diğer güçleri arkasına alan Halit Hızır, kongrede bir adım önde görülmesine rağmen, kendinden emin tavırlarıyla dikkat çeken ve demokratik bir duruş sergileyen diğer aday Mustafa Demiral, ekibiyle birlikte mücadele verdi. Üsküdar’ın 431 delegesinden 404’ünün oy kullandığı ve 4 oyun geçersiz sayıldığı toplamda Halit Hızır’a 228, Mustafa Demiral’a 172 oy çıktı. Bütün güçlere karşı mücadele vererek kongreden 172 oy alan Demiral’ı tebrik etmek lazım. Tabi il dahil bütün güçleri arkasına alarak seçime girerek kongrede 228 oy alan Hızır’a haksızlık etmemek lazım. Kendisini yerel haber İstanbul olarak tebrik ediyoruz.

“Kararların objektif ve liyakat esaslı alınarak teşkilatımızın güçlenmesini sağlamaktır ”

Mustafa Demiral’ın şu sözleri hafızalara kazınacaktır. “Hiç bir zaman makam hırsıyla hareket etmedik, etmeyeceğiz, macera peşinde de değiliz. Tek derdimiz “kararların objektif ve liyakat esaslı alınarak” teşkilatımızın güçlenmesini sağlamaktır. Bu milletin insanlığa söyleyecek sözü vardır, bu da güçlü teşkilat yapısı ve güçlü Türkiye sayesinde olacaktır. Bizler yangın çıkarmaya değil, yangını söndürmek için su taşıyan karınca olmaya adayız. Kongremizde teşkilat vicdanı hakim gelecektir.”

“Bu delegeler sizin omuzunuza ağır bir yük yükledi.“

Üsküdar teşkilatının delegelerinden Rahman Karahan, Demiral’e yazdığı mesajda şunları ifade etti: “Dün yanındaydık, yarın aday olsan yine yanında oluruz. Sana çekil diyenlere rağmen bu kutlu yolculuğa çıktığın ve arkadaşlarına güvendiğin için sana çok teşekkür ederiz. Bu dik duruşun, onurlu yürüyüşün siyasette ve gelecekte sana farklı yerlerde olacağının işaretidir. Bu ilçe bizim ilçemiz, biz bundan sonra daha fazla gayret edeceğiz. Başkanım bu delegeler sizin omuzunuza ağır bir yük yükledi. Üsküdar’da olabilecek her yanlışın karşısında durun. Bu sıkıntıları ilçeye değil, direk genel merkeze götürme görevi verdi”

Üsküdar kongresinden ders çıkarmalısınız!

Burada şu gerçek ortaya çıkıyor; Sen ne kadar baskı yaparsan yap, sen ne kadar pres yaparsan yap, teşkilatın kararı vicdanındadır. Bu şunu gösteriyor, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, bundan sonra yapılacak ilçe kongrelerinde çıkacak ikinci ve ya üçüncü isimlere de aynı mesafede durup adil olması lazım. Konuşmalarında sürekli demokrasiden bahseden Başkan Babuşcu, Üsküdar kongresinden bir ders çıkarmıştır diye düşünmek lazım. Babuşcu dahil ilin tüm gücünü, ilçenin desteğini almasına ve delegeye müthiş baskı yapılmasına rağmen Halit Hızır 228 oyda kalıyorsa bence bu teşkilatlarda ders niteliği taşıyan bir sonuçtur. İl Teşkilat komisyonu ilçelerin adaylarıyla görüşerek son kararı vermek üzere raporlarını İl Başkanı Aziz Babuşcu’ya sundu. Şimdi önümüzde kongreler var. Başkan Babuşcu’da ilçe adaylarını tek isime düşürmek için iyi niyetiyle uğraş verdiyse de bunda pekte başarılı olamadı. Üsküdar’da olduğu üzere. Ancak Başkan Babuşcu bu süreçten sonra iki adayın olduğu ilçelerde kesinlikle tarafsız olması lazım. İstanbul teşkilatları Üsküdar sonucundan sonra, Başkan Aziz Babuşcu’yu demokrasinin gereği adil olmaya davet ediyor…

Etiketler:
selyus