Ana Sayfa SİYASET 18 Eylül 2016

Siyaset Akademisi başlıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, FETÖ darbe girişimi nedeniyle ara verilen Siyaset Akademisi’nin Ekim ayının ilk haftasında itibaren başlayacağını belirtti. Siyaset Akademisi, AK Parti’nin Kurucu Genel Başkanı, Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın çok önemseyerek başlattığı bir eğitimdir. 

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle ara verilen Siyaset Akademisi başlıyor. Siyaset Akademisi, AK Parti’nin Kurucu Genel Başkanı, Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan çok önemli bir siyaset bilinçlendirme eğitimidir. Bugün itibariyle 30 bin civarında mezun veren ve bu son eğitimlerde 6 bin başvuru yapılan Siyaset Akademisi derslerine alanında saygınlığı olan uzman isimlerin girmesi bekleniyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Siyaset Akademisi”nin Türkiye’nin tümüne yönelik büyük bir eğitim faaliyeti olduğunu belirterek, “Bazı noktalarıyla lisans üstü düzeyde uygulama örneklerine sahip deneyim paylaşımları olacak. Uzaktan eğitimle ders verilecek gibi yeniliklere sahip bir program hazırladık. Sayın Başbakanımız açılış dersini verdi Ankara’da. 14 şehirde Temmuz ayında başlatacaktık. Talep gelmişti. Başlamadan bildiğiniz bu malum süreç yaşandı.” dedi.

 

Akademiyi, ekimin ilk haftasından itibaren yeniden başlatacaklarını dile getiren Hotar, şu ana kadar yaklaşık 6 bin başvuru yapıldığı bilgisini verdi.

Hotar, “Sadece şöyle bir farklılığımız oluştu; yaz mevsimi için bazı öğrenciler okullar kapalı, memleketine dönmüş, orada siyaset akademisine katılmak istemiş, şimdi tekrar okullar açılınca okulların olduğu yere döndüler. Biz de onlara arzu ederlerse ücretlerini iade edeceğiz, arzu ederlerse bulundukları illerdeki siyaset akademilerine katılmalarını sağlayacağız.” diye konuştu.

Bugüne kadar 30 bin civarında mezun verdiklerini aktaran Hotar, şöyle devam etti:

“Yüzde 20 devamsızlık hakkı var. Onun dışında devam edenler sınavla başarı belgelerini alıyorlar. 8-10 hafta kadar sürüyor. Müfredat var, 10 ana başlıkta 60 kadar alt başlığımız var. Bu 10 başlığımız anayasa, Türkiye’nin toplumsal düzeni, siyasi tarih, kişisel ve bireysel eğitimler, kendini geliştirme, deneyim paylaşımları, yerel yönetimler gibi konulardan oluşuyor. Bunların alt başlıkları var.”

“SİYASET AKADEMİSİ’NE KATILMIŞ OLMAK YA DA OLMAMAK BİR FARKLILIK OLUŞTURACAK”

Nükhet Hotar, hem üniversitelerden ve alanında uzmanlardan oluşan, hem de deneyim paylaşımlarında sanatçı, yazar, belediye başkanı gibi görevi bizzat yapan kişilerin olduğu çok önemli bir uzman eğitmen portföylerinin bulunduğunu söyledi.

Sınavların çok dikkatli bir şekilde yapılacağını dile getiren Hotar, “Hocaların daha etkin, interaktif, eğlenceli ders sunumları yapmalarını sağlayacağız. Hocalarımızdan böyle ricalarımız olacak. Sıkılmadan izlesinler. Çünkü işten çıkıp gelecekler ya da hafta sonları gelecekler. Bu programı büyük keyifle tamamlamalarını ve faydalanmalarını istiyoruz. Daha önce olduğu gibi bundan sonraki süreçte de bizim teşkilatlarımızda görev almada Siyaset Akademisi’ne katılmış olmak ya da olmamak bir farklılık oluşturacaktır.” ifadelerini kullandı.

“KATILANLARIN ÇOĞU ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ VEYA MEZUNU”

Hotar, katılanların çoğunun üniversite öğrencisi ya da mezunu olduğunu ancak bu konuda bir sınırlama getirmediklerini, arzu eden herkesin katılabileceğini belirterek, şöyle konuştu:

“Yabancı öğrencimiz yok ama biz yurt dışında da başlatmayı düşünüyoruz. Bizim Avrupa ülkelerinde temsilciliğimiz var. Birçok Türk kuruluşuyla Avrupa’da şu an ortak çalışmalarımız var. Siyaset Akademisi’ni orada da başlatmayı düşünüyoruz. Kadınların katılımı çok fazla. Ondan da ayrıca mutluluk duyuyorum bir kadın olarak. Hem partimize oy veren kadınların oranı daha fazla hem de etkinliklerimize katılanlar çok fazla. Hem de kadın kollarımız çok güzel çalışmalar yapıyorlar. Üniversite öğrencileri çok hevesli. Gerçekten onların derslerine, hatta lisans üstü öğrencilerine bile yardımcı olabilecek ders programlarımız var.” 

selyus