Ana Sayfa SİYASET 1 Kasım 2014

Taşyürek’in yabancı konukları vardı

İstanbul’un Kore Cumhuriyeti’ndeki kardeş şehirlerinden Busan’ın Belediye Meclisi Denizcilik, Şehircilik ve İtfaiye Komitesi Heyeti, İBB Meclisi AK Pa

Abubekir Taşyürek’in yabancı konukları vardı

İstanbul’un Kore Cumhuriyeti’ndeki kardeş şehirlerinden Busan’ın Belediye Meclisi Denizcilik, Şehircilik ve İtfaiye Komitesi Heyeti, İBB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek’i ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Başkan Abubekir Taşyürek “Koreli kardeşlerimize “şehrimize hoş geldiniz” diyorum. Derin tarihi bağlara sahip iki halkın bu ziyaretlerle daha da yakınlaşacağına inanıyorum. İstanbul Kore’de etkinlikleri çerçevesinde Korelilerin bize göstermiş olduğu özveri ve misafirperverliği unutmadık. Kore Cumhuriyeti tarafından Başkanımız Kadir Topbaş’a verilen Devlet Nişanı için Başkanımız ve tüm İstanbul halkı adına teşekkürlerimizi iletmek istiyorum” diye konuştu.

İstanbul ile Busan arasındaki ikili ilişkilerin önemini vurgulayan Taşyürek, kardeş şehir ilişkisinin sadece iki kent arasında değil, Türkiye ve Kore Cumhuriyeti arasındaki ilişkilere de katkı yapacağını, ikili ilişkileri ticaret ve turizm alanlarında daha ileri seviyelere götüreceğini söyledi.

Misafir heyet adına konuşan Busan Belediye Meclisi Denizcilik, Şehircilik ve İtfaiye Komitesi Başkanı Kim Heung Nam ise “İstanbul Kore’de” etkinliklerini düzenlemekten duydukları onuru ifade ederek, Türk yetkilileri tekrar Kore’de görmekten duyacaklarını kaydetti.

Kore halkı ile Türk halkının ortak tarihi bağlara sahip olduğunu, iki halkın kökeninin Uygurlar’a dayandığını ve bu alanda Kore’de bilimsel çalışmaların yapıldığını kaydeden Kim Heung Nam, İstanbul ile ikili ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini belirtti. Kim Heung Nam, Koreli gençler ile Türk gençlerinin ilerleyen yıllarda olumlu yönde seyreden ikili ilişkileri daha da üst seviyelere götürmesini temenni ettiklerini de sözlerine ekledi.

Etiketler:
selyus