Ana Sayfa SİYASET 21 Mayıs 2014

Taşyürek’ten duygusal konuşma

Deneyimli siyasetçi İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Gurup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek, mecliste Soma faciasıyla ilgili çok önemli ve duygu

Abubekir Taşyürek’ten duygusal bir konuşma

Deneyimli siyasetçi İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Gurup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek, mecliste Soma faciasıyla ilgili çok önemli ve duygusal bir konuşma yaptı.

İstanbul siyasetine yön veren ve ustalık dönemini icra etmeye başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Gurup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek, belediye meclis toplantılarında gurubu adına aktarması gereken konuların dışında da zaman zaman önemli açıklamalarda bulunuyor. Türkiye’nin gündemini yakından takip eden deneyimli siyasetçi Taşyürek, Mayıs ayı meclis toplantılarında Soma ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. 14 Mayıs Çarşamba günü meydana gelen ve tüm ülkemizi yasa boğan Soma Maden Ocağı yangınında 301 vatandaşımız kaybettik. Yerel Haber İstanbul ailesi olarak buradan bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir. Mutlaka ki önümüzdeki günlerde bu konuya ilişkin ihmali, hatası bulunanların da hukuk çizgisinde gerekli incelemelerin tetkiklerin yapıldıktan sonra, gerekli onlara ilişkin soruşturmaların da mutlaka yapılması gerektiğini dile getiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Gurup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek, “Sayın başkanım, saygıdeğer meclis üyesi arkadaşlarım. Öncelikle hepinizi en içten sevgilerimle ve saygılarımla selamlıyorum. Bildiğiniz gibi dün öğleden sonra Meclis çalışmalarımızın akabinde hepimizin yüreğine kor gibi düşen elim bir haberi aldık. Sadece tabi bizim değil bütün milletimiz bu konuda çok derin üzüntülere gark oldu.
Eminim ki birçoğunuz bu geceyi uykusuz geçirdiniz. Soma’dan gelebilecek belki güzel bir haber umuduyla televizyonların, radyoların başında saatlerce beklediniz. Evet dediğim gibi, Manisa Soma’da maden ocağında yerin yüzlerce metre aşağısında, emeğini alın teriyle kazanan yüzlerce memleket evladı elim bir kaza sonucunda vefat etti. Bu derin yara ve üzücü olay bütün milletimizi gerçekten çok derinden etkilemiş bulunmaktadır.
Bu manada, Cumhuriyet Halk Partisi Gurubuyla beraber bugün toplantılarımız, yapılacak görüşmelerimizi yarına erteleyerek bugün sadece bu konuya ilişkin bir acı paylaşımı noktasında güzel bir birliktelik sergilemekten de AK Parti Gurubu adına memnuniyetimi ifade etmek isterim”
dedi.

İBB oradaydı

Bu elim hadise karşısında İstanbul Büyükşehir Belediyesinin gösterdiği hassasiyeti de, önemli bir görevi de sizlere paylaşmaktan bu vesileyle mutlu olacağını belirten AK Parti Gurup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek, “Sözlerimin başında bu acıdan birinci derecede etkilenen İşçilerimizin ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Vefat eden emekçi İşçi kardeşlerimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Rızıklarını temin peşinde koşan bu kardeşlerimiz, çalışma için ortaya koydukları iradeyle vefat ettikleri için Rabbim indinde de önemli makamlara ulaşacaklarına bütün kalbimle inanıyorum.
Bu elim hadise karşısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin gösterdiği hassasiyeti de, önemli bir görevi de sizlere paylaşmaktan bu vesileyle mutlu olacağım.
Bu da şudur; şu anda meclis üyesi arkadaşlarımızdan da aralarında bulunmak suretiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi 55 kişilik personel, 17 araç, ciddi manada önemli bir ekipmanla olay yerinde kardeşlerimizin yaralarını sarmak üzere, orada katkıda bulunmak üzere hazır bulunuyorlar. Bu bilgiyi de sizlerle paylaşmış olayım bu vesileyle”
diye konuştu.

Çıkardığımız yasalara hep birlikte uyarız

Abubekir Taşyürek, “Biraz önce ifade ettiğim gibi acımız gerçekten büyük. Bunun telafisinin çok mümkün olmadığını düşünüyorum ve şunu da özellikle belirtmem gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devleti. Mutlaka ki önümüzdeki günlerde bu konuya ilişkin ihmali, hatası bulunanların da hukuk çizgisinde gerekli incelemelerin tetkiklerin yapıldıktan sonra, gerekli onlara ilişkin soruşturmaların da mutlaka yapılması gerektiğini, bu konuda kabahati olanların, suçu olanların da hukuk çizgisinde mutlaka da cezalandırılması gerektiğini de düşünmekteyim.
Geçtiğimiz dönemlerde bildiğiniz gibi İş güvenliğiyle ilgili önemli yasal düzenlemeler meclisimiz tarafından yapıldı ama maalesef onun getirdiği bir takım yaptırımlarla ilgili de hep birlikte işte ertelenmesi, ötelenmesi gibi millet olarak böyle bir şeyimiz var. İnanıyorum ki, bu yaşadığımız bu acı olaydan ders alırız. Sadece bu acıları anmakla kalmayız, bunları hayata geçirmek noktasında da hep birlikte irade gösteririz. Çıkardığımız yasalara hep birlikte uyarız. Ve böyle yeni acılar olmasına yeniden fırsat vermeyiz diye düşünüyorum.
Yine bir şeyi paylaşmak isterim sizlerle. Biliyorsunuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu konudaki acısını, hepimizin müşterek acısını seslendirmek, dillendirmek amacıyla çok önemli bir harekette bulundu. Bu da şudur; biliyorsunuz 3 günlük Milli yas ilan edildi bu konuda. Bu da elbette ki acımızı her ne kadar ortadan kaldırmasa da hafifletmek noktasında önemli bir işaret diye düşünüyorum.
Dolayısıyla ben, şahsım ve AK Parti Gurubu adına sözlerimi bitirirken bir kez daha vefat eden İşçi kardeşlerimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânları inşallah, emekleri yolunda, evlerine rızıklarını kazanmak için o niyetle çıkarak gittikleri için bizim medeniyet anlayışımızda inşallah çok önemli yerdedirler diye düşünüyorum. Mekanları inşallah Cennettir diye düşünüyorum. Geride kalan ailelerine sabır diliyorum. Ve bizlerin de bu yaşanan olaydan ders alarak bundan sonraki adımlarımızı böyle atmamızı canı gönülden temenni ediyorum”
şeklinde konuştu.

Etiketler:

İlginizi çekebilir

Ömer Şahan’dan ders

Ömer Şahan’dan ders

selyus