Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 30 Ekim 2017

Ahmet Edip Uğur hepten gitti!

Bir aydır genel merkezi sudan gerekçelerle oyalayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, hem belediye başkanlığından hem de partisinden istifa ederek hepten gitti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, düzenlediği basın toplantısında hem belediye başkanlığından hem de AK Parti’den istifa ettiğini açıkladı.
Uğur, “Yerel yönetimler odak alınarak benim de içinde olduğum bazı belediye başkanlarının istifasından değişimden gelişim umutlanmaktadır. Kamuoyunda seçimle gelen seçimle gider prensibimiz rafa kaldırılmış, emirle gider şeklinde algılanmaya başlanmıştır. Siyaset yönetme sanatıdır. Siyasetin ancak demokrasi ile var olduğu unutulmamalıdır. Esas olan demokrasidir. Demokrasi açığı her zaman cari açıktan da önemlidir. Biz, siyaset yapan insanlarız, Dünkü Türkiye’de de bugünkü Türkiye’de de bunu gerçekleştirdik. Bana AK Parti kurucu il başkanı görevi verildi. Genel başkan yardımcılığına kadar çok önemli görevler aldık. Partimizin kasası bize verildi. Belediye başkanı olmamız istendi bunu da üstlendik. Hiçbir kademede geri durmadık. Son uygulamalarla, şimdi sormak istiyorum: Ortaya çıkan manzarada devlet milletin önüne, sadakat liyakatin önüne geçmiş gibi görülmüyor mu” dedi.

Uğur, “Netice de göreve devam etme imkanı bizler için ortadan kaldırılmıştır. Metal yorgunluğu adı ile AK Parti’de otofajiye dönüşmektedir. Ankara ile iletişim kanalları sağlıklı işlememektedir. Bu durum bütün AK Parti’li belediye başkanları için de geçerlidir. Kendi adıma şunu söylemeliyim. Yolsuzluğumuz yok, usulsüzlük yok, FETÖ bağlantınız yok. AK Parti’de siyaset yapma imkanı ortadan kaldırılmıştır. Partimden ve belediye başkanlığı görevinden ayrılma durumuna getirilmiş durumdayım. Veda ve vefa vurgusu yapmıştım. Cüzi irademle milletime vefa gösteriyorum ve partime ve başkanlık görevime veda ediyorum.” diye konuştu.

Not: Göreve geldiği günden bu yana halkın taleplerini sürekli geri çeviren Balıkesir Büyükşehir eski Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, giderayak suyu yüzde 20 indirip, park yerlerini 1 lira ve daha bir kaç birimde ucuzluklar yaparak gelecek olan belediye başkanıyla halkı karşı karşıya getirmekten de geri kalmadı.  İHA

selyus