Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 8 Kasım 2016

Akıllı belediyeciliğin neresindeyiz!

Marmara Belediyeler Birliği tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Akıllı Belediyecilik Zirvesi’nde dünyanın kullandığı teknolojiler masaya yatırıldı. Yurtiçi ve yurt dışından çok sayıda davetlinin katıldığı dev zirvede, akıllı teknolojilerin belediyecilikteki önemi ele alındı.

Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen Akıllı Belediyecilik Zirvesi başladı. Yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda davetlinin katıldığı dev zirvede dünya üzerinde kullanılan akıllı teknolojiler ve bu teknolojilerin belediyecilikteki önemi konuları ele alındı. Teknoloji dünyası ile yerel yönetimleri bir araya getiren Zirve’de ilk günün ana teması nesnelerin interneti oldu.

Microsoft ve Mobisis’in gümüş sponsorluğunu üstlendiği Zirvede siber güvenlik, dijital toplum, coğrafi bilgi sistemleri, akıllı trafik, sürdürülebilir şehir hayatı, akıllı şehir finansmanı, afet yönetimi, dijital belediyecilik konuları on oturumda ele alınacak. 2 gün boyunca Hilton İstanbul Convention&Exhibition Center’da devam edecek zirvede, yerel yönetimler ve kurumlar da yerlerini aldı. Davetliler kurdukları stantlarda akıllı teknoloji kullanımı tecrübelerini paylaşma imkanı bulacak.

“ÜLKELERİN GELİŞMESİNDE ŞEHİRLERE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR”

Yönetimde iletişim ve bilişime büyük önem verdiklerini belirten Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, akıllı teknolojilerin belediyecilikteki önemine vurgu yaptı. Altepe, “Artık şehirlerimiz büyüyor ve milyonların yaşadığı şehirler oluyor. Şehirlerde insanları çeken önemli cazibeler var. Ekonomik, sosyal ve kültürel imkanlar var. Artık dünyada şehirler öne çıkıyor. Bu kapsamda da ülkelerin gelişmesinde şehirlere büyük görevler düşüyor. Bu amaçla yapılan çalışmalarda daha verimli bir çalışma, bilgiyi, teknolojiyi kullanma konusunda adımlar atılması gerekiyor. Onun için bizler de bunları yakından takip ediyoruz. Marmara Belediyeler Birliği olarak özellikle, Türkiye’nin ilk kurulan belediyeler birliği olarak başta belediye kadrolarımızın en güzel şekilde yetişmesi, eğitilmesi ve bu konuda donanımlı hale gelmesi. Türkiye ekonomisinin yüzde 60’ından fazlasını tutan Marmara Bölgesi’nin bu konuda öncü olması, örnek olması konusunda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

selyus