Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 6 Ekim 2015

Arnavutköy Belediyesi’nden kantin denetimi

Arnavutköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, ilçede bulunan okulların kantinlerini denetledi. Yıl boyu sürecek uygulama, okulların açılmasıyla başladı.

2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasıyla beraber, okul kantinleri de ürün satışlarına başladı. Okulların açılmasıyla beraber Arnavutköy Belediyesi Zabıta müdürlüğü ekipleri de yıl boyunca sürecek okul kantini denetimlerine start verdi. Okul kantinlerinde yasaklı içecek ve yiyeceklerin satılmaması, hijyen, ürünlerin son kullanım tarihleri zabıta ekiplerince kontrol edildi. Sağlıklı gıda maddesi satışı konusunda yapılan denetimler kapsamında, okul kantini işletmecilerine uyulması gereken kurallar hakkında da bilgiler verildi.

Yapılan denetimlerde ciddi bir sorun ile karşılaşılmazken özellikle okul kantinlerinin mevzuata uygun çalıştırılması için gerekli uyarılarda bulunuldu. Denetimlerde; gıda maddelerinin son tüketim tarihi, yasaklı içecekler, hijyen ve çalıştırma ruhsatları üzerinde yoğunlaşıldı.

Yasaklı içecek ve yiyecek satışı yapan kantin işletmecileri uyarılarak, tespit tutanağı tutuldu. Arnavutköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, habersiz yaptıkları denetimleri, yıl boyu sürdüreceklerini belirtti.

selyus