Ataşehir Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Özata’nın AK Parti nefreti dışa mı vurdu!

Ataşehir Belediye Meclisi Kasım ayı birinci oturumu tartışmalı bir ortamda gerçekleşti.

Ataşehir Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Sadi Özata’nın meclisi açtıktan sonra söz alan belediye meclis üyelerinin konuşmalarıyla toplantı devam devam etti. Videoda dikkatimizi çeken çok önemli bir konu ise Meclis Başkan Vekili Sadi Özata’nın kaba, yanlı ve saldırgan davranışları oldu.

AK Parti Meclis Üyesi İsmail Levent söz aldı ve hem belediyeyi hem de Belediye Başkanı İlgezdi’yi eleştirdi. Levent’e CHP Grup Başkan Vekili İlhami Yılmaz cevap verdi. Verilen cevapta sataşma olduğu için yeniden söz isteyen İsmail Levent, Meclis Başkan Vekili Özata’nın kaba, hakaret dolu ve taraflı saldırılarına maruz kaldı. “İsmail sana söz vermiyorum” diye üç defa tekrar etti ve daha sonra da, “İstediğime söz veririm, istediğime vermem” gibi makamını tehditvari kullanan Özata, bununla da kalmadı ve “İsmail Levent’e 3 oturum meclise almamayı oylarınıza sunuyorum” diye teklifte bulunması tam bir nefretini dışa vurma haline dönüştü. Bu arada AK Parti’li Meclis Üyeleri’nin Özata’nın bu kabul edilemez teklifinden sonra meclisi terk etmeleri gerekirken, hiçbir şey olmamış gibi koltuklarında oturdular.

ÖZATA’NIN AK PARTİ NEFRETİ DIŞA MI VURDU!

AK Parti İstanbul İl Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olan ve daha da geri gidildiğinde Refah Parti ve Fazilet Partisi’nde siyaset yapan Özata, 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’den Ataşehir Belediye Başkanlığına aday adayı oldu. Aday gösterilmeyince Battal İlgezdi’nin teklifini kabul ederek seçimlere yakın bir tarihte AK Partiden istifa edip, geçmişini bir kalemde silip CHP’den kontenjan 1. sıra meclis üyesi adayı oldu. Sadi Özata 3,5 yıldan fazla bir zamandır meclisi taraflı bir şekilde yöneterek sözüm ona AK Parti’den öcünü alıyor ama görmediği bir şey var; böyle davrandıkça eski saygınlığını hızla kaybetmeye devam ediyor.

Video: Ataşehir24 / Baki Özışık

selyus