Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 10 Mart 2018

Bağcılar Belediyesi, büyük bir rekoru kırmaya hazırlanıyor

İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 97. yılında Bağcılar Belediyesi büyük bir rekor denemesine ev sahipliği yapacak. Bilgi Evleri’nde eğitim gören bin 380 öğrenci işaret diliyle İstiklal Marşı’nı okuyarak farklı bir rekora imza atacak.

Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri, İstiklal Marşı’nın kabulünün 97’nci yılı nedeniyle farklı bir çalışmaya imza atacak. Kirazlı Metro İstasyonu Etkinlik Alanı’nda 12 Mart Pazartesi saat 14.00’te gerçekleştirilecek programda Bilgi Evleri İşaret Dili Kulübü öğrencileri bir rekor denemesi yapacak. Alanı dolduracak olan bin 380 öğrenci el işaretleriyle İstiklal Marşı’nı seslendirecek. Öğrencilerin rekor denemesi, Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki Rekor Tescil ve Hakem Heyeti tarafından tescil edilecek.

“TÜM HEMŞEHRİLERİMİ ÇOCUKLARIMIZIN YETENEĞİNİ İZLEMEYE DAVET EDİYORUM”

Rekor denemesinin ardından kırmızı beyaz giyinmiş olan minikler, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’na destek olmak amacıyla bir gösteri yapacak. Öğrenciler bedenleriyle Afrin yazacak ve Türk bayrağı kareografisi oluşturacak. Öte yandan aynı gün Çanakkale Zaferi’nin 103. yılında Çanakkale Savaşı’ndaki direniş öyküsünü anlatan Çanakkale Platosu’nun da açılışı yapılacak.

Bu tarihi gün için ilçe sakinlerine davette bulunan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Dinlediğimizde bizi duygulandıran ve gururlandıran bağımsızlığımızın sembolü İstiklal Marşı’nı bin 380 çocuğumuz işaret diliyle seslendirerek bir rekora imza atacak. Bu özel günde bütün hemşehrilerimi çocuklarımızın yeteneğini izlemeye davet ediyorum” dedi.

selyus