Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 5 Şubat 2017

Bağcılar Belediyesi, e-Devlet Kapısı ile ilk sırada

Bağcılar Belediyesi, e-Devlet Kapısı (http://www.türkiye.gov.tr) üzerinden sunduğu 26’sı entegre 1’i Hizmet Başvurusu olmak üzere toplamda 27 hizmet ile yerel yönetimler arasında ilk sırada yer aldı. Bağcılarlılar, artık e-Devlet Kapısı üzerinden aldıkları Barkodlu Emlak Rayiç Değeri Belgesi ile tüm resmi kurumlardan işlemlerini hızlı ve zaman kaybı yaşamadan yapabiliyor.

Bağcılar Belediyesinin ilçedeki hizmette sürati ve kaliteyi arttırmak amacıyla sunduğu e-hizmetler gün geçtikçe artarak devam ediyor. Teknolojiyi hizmet sektöründe en hızlı ve verimli kullanabilmek amacıyla “e-belediye” sisteminin hizmete sunulduğu Bağcılar Belediyesi, Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) ve Sanal Operatör ile akıllı belediyecilik uygulamalarında teknolojinin bütün imkanlarını en etkin şekilde kullanıyor. “e-belediye” sistemi sayesinde hem zamandan hem de kağıttan tasarruf eden Bağcılar Belediyesi, tahakkuk işlemleri için gelen ilçe sakinlerini de en iyi şekilde ağırlıyor.

EMLAK RAYİÇ DEĞERİ BELGESİ E-DEVLET KAPISI’NDAN ALINABİLİYOR

Bağcılar Belediyesi, e-Devlet Kapısı (http://www.türkiye.gov.tr) üzerinden sunulan 26’sı entegre 1’i Hizmet Başvurusu olmak üzere toplamda 27 hizmet ile yerel yönetimler arasında ilk sırada yer aldı. Gayrimenkul satışları ve tesisat abonelikleri için çeşitli kurumlarca (Tapu Daireleri, Vergi Daireleri İSKİ, İGDAŞ, BEDAŞ gibi) vatandaşlardan istenen Emlak Rayiç Değeri Belgesi’ni belediyeye gelmeden alabilecekleri bir altyapı oluşturuldu. Barkodlu Emlak Rayiç Değeri Belgesi’nin alınması içi, e-Devlet Kapısı üzerindeki (http://www.türkiye.gov.tr) Bağcılar Belediyesine ait hizmetler listesinde bulunan Emlak Vergisi Bildirim Sureti Sorgulama hizmetini kullanmak yeterli oluyor. Barkodlu Emlak Rayiç Değeri Belgesi’nin alınması için e-Devlet Kapısı üzerindeki (http://www.türkiye.gov.tr) Bağcılar Belediyesine ait hizmetler listesinde bulunan Emlak Vergisi Bildirim Sureti Sorgulama hizmetini kullanmak yeterli oluyor.

“EMLAK RAYİÇ DEĞERİ BELGESİ’Nİ İNTERNETTEN VERİYORUZ”

Bağcılar’ın artık örnek projeleriyle konuşulduğunu kaydeden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, e-Devlet Kapısı’nda da 26 entegre ve 1’i hizmet başvurusu olmak üzere toplamda 27 değişik alanda hizmet veren ilk belediye olduklarını belirtti. Hemşehrilerinin belediyeye gelmesine gerek kalmadan hizmeti ulaştırdıklarını ifade eden Çağırıcı, her işlemin adım adım takip edilebildiğini söyledi. Emlak Rayiç Değeri Belgesi’nin de internet üzerinden verildiğini hatırlatan Çağırıcı, “Hemşehrilerim artık e-Devlet Kapısı üzerinden aldıkları Barkodlu Emlak Rayiç Değeri Belgesi ile tüm resmi kurumlardan işlemlerini hızlı ve zaman kaybı yaşamadan yapabiliyorlar” dedi.

selyus