Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 21 Haziran 2016

Bağcılar’da iftarlar kayısı ile açıldı

Bağcılar Belediyesi’nin Kayısı Bahçesi’nde kurduğu iftar sofrasında ilçe sakinleri dalından topladıkları kayısılarla birlikte oruçlarını açtı. İftara Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da katılarak Bağcılar halkını yalnız bırakmadı.

Bağcılar Belediyesi’nin her gün kurduğu Bereket Sofraları’nda adres bu defa meyve bahçesi oldu. Güneşli Mahallesi Kayısı Bahçesi’nde düzenlenen iftarda da bir araya gelen Bağcılarlılar dalından kayısı tadarken, birlikte buluştuğu hemşerileriyle iftar yaptı. Davetliler yine Kayısı Bahçesi’nde dalından kopardıkları kayısılardan tatma imkanı buldular. Hayırsever işadamlarının da katkısıyla düzenlenen iftarda 3 bin kişi ağırlandı.

“ANADOLU’DA YAŞANAN GÜZELLİK İSTANBUL’DA DA YAŞANIYOR”

İftara Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da katıldı. İftar öncesinde vatandaşlarla bir süre sohbet eden Başkan Çağırıcı daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ramazan ayının Bağcılar’da dolu dolu geçtiğini ifade eden Lokman Çağırıcı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“3 bin kişi ile beraber kayısı bahçemizde ve meyvelerin arasında iftar açıyoruz. Belki İstanbul’da meyve ağaçları bulabilirsiniz ama bu kadar kalabalık meyve ağacını ve meyve ağaçları altında bu kadar insanı hiçbir yerde bulamazsınız. Bu bize nasip oldu. Anadolu’da yaşanılan bu güzelliği İstanbul’da da yaşamanın güzelliğini yaşıyoruz. Nostalji bahçelerimiz bizim aynı zamanda komşuluğun gelişmesi açısından ve toplumun sosyalleşmesi açısından da çok güzel mekanlar oluşturuyor. Burada gördüğünüz gibi meyve ağaçlarını sadece bugün için açmadık. Sürekli olarak çocuklar oynuyorlar, hemşerilerimiz piknik yapıyorlar ve o meyveleri korudular. Bugün de olgunlaşan meyvelerle beraber burada oruç açacaklar ve iftarı birlikte yapmış olacaklar. Ortam güzel, hava güzel, her şey gerçekten çok güzel. Bu güzelliği oluşturan Bağcılarlı hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum.”

3 bin 200 metrekare alandan oluşan ve 78 kayısı ağacının süslediği Kayısı Bahçesi’nde, vatandaşlar oruçlarını açtıktan sonra dalından kopardıkları kayısıların tadına baktı.

selyus