Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 22 Şubat 2017

Başkan Çağırıcı, Kosova heyetini ağırladı

Kosova Belediyeler Birliği Başkanı Naim İsmajli ile TDBB Genel Sekreteri Fahri Solak’ın da aralarında bulunduğu Kosovalı heyet, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’yı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Başkan Çağırıcı ile İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un babasının doğduğu yer olan İpek şehrinin Belediye Başkanı Gazmend Muhaceri Kardeş Şehir Protokolü’nü imzaladı.

Kosova’daki 16 il ve ilçenin belediye başkanının da aralarında bulunduğu 21 kişilik heyet, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’yı makamında ziyaret etti. Çağırıcı, Türkiye ile Kosova arasındaki güçlü tarihi bağların yaşatılmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti. Çağırıcı ayrıca Bağcılar Belediyesi olarak dost ve kardeş ülkelerle derin bağların güçlenmesi için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Kosova Belediyeler Birliği Başkanı Naim İsmajli ile TDBB Genel Sekreteri Fahri Solak da Başkan Çağırıcı’ya misafirperverliği için teşekkür etti.

OSMANLI KONAĞI’NDA AĞIRLANDI

Ziyaretin ardından ayrıca Başkan Çağırıcı ile Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un babasının doğduğu şehir olan İpek’in Belediye Başkanı Gazmend Muhaceri Kardeş Şehir Protokolü’nü imzaladı. İmzaların atılmasının ardından misafir heyet, ilçedeki Osmanlı Konağı, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi ve Müzesi ile Çanakkale Şehitler Parkı ve Müzesi’ni ziyaret etti.

 

selyus