Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 23 Mart 2018

Başkan Can, CHP’li İl Başkanı Kaftancıoğlu’nun iddialarını belgelerle çürüttü

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, 21 Mart Çarşamba günü saat 11:00’den itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde bir grup CHP mensubu tarafından gerçekleştirilen protestolar esnasında Ümraniye Belediyesine isnad edilen çeşitli konulara yönelik medya mensuplarını Ümraniye Belediye binasına davet ederek bir basın duyurusu yaptı.

İBB önünde toplanan ve protestoları esnasında Ümraniye Belediyesinin 2015 Yılı Bütçesiyle ilgili asılsız açıklamalar da yapan CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile bir grup CHP mensubuna cevaben ivedilikle bir basın duyurusu gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can; olayın aslını tüm açıklığıyla yerel ve ulusal basın mensuplarıyla paylaştı. Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde yaptığı basın duyurusunda, Ümraniye Belediyesinin 14 yıldır hiçbir kuruma tek kuruş borcu olmadan; ilçenin çehresini değiştirdiğini anlatan Başkan Hasan Can, “Bizim bir kusurumuz varsa demokratik davranmamızdır. Belediye meclislerimizde alınan kararlar her zaman tüm partilerin temsilcilerinin de duyup görerek oyladıkları ya da oylamadıkları kararlardır” dedi.

Ümraniye Belediye Başkanlığının kamuoyuna doğru bilgi aktarmak üzere hazırladığı basın duyurusu metni ise şöyle:

1- ÜMRANİYE BELEDİYESİNİN 2015 YILI GELİR VE GİDER KESİN HESABI 02.05.2016 TARİHLİ MECLİS TOPLANTISINDA GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR.

2- KONU GÖRÜŞMEDE 2015 YILI BÜTÇE KESİN HESABIYLA İLGİLİ GÜNDEMİN 5. MADDESİ, OKUNMUŞ SAYILARAK, TEKLİF KARAR OLARAK CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNİN DE KABUL YÖNÜNDEKİ OYLARI İLE OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLMİŞTİR.

3- ANCAK NORMAL GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİNDEN SONRA, EK GÜNDEMİN 3’ÜNCÜ MADDESİ GÖRÜŞÜLMEDEN ÖNCE CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ ALİ KILIÇ SÖZ ALARAK GÜNDEMİN KARARA BAĞLANAN 5’İNCİ MADDESİNE İLİŞKİN İTİRAZDA BULUNMUŞ VE OYBİRLİĞİ İLE DEĞİL OYÇOKLUĞU İLE BÜTÇE KESİN HESABININ KABULÜNÜ TALEP ETMİŞTİR.

İŞBU TALEP USULE AYKIRI OLMAKLA BERABER AK PARTİNİN SAHİP OLDUĞU KATILIMCI DEMOKRASİ TEAMÜLLERİ DİKKATE ALINARAK MUHALEFET PARTİSİNİN TALEBİ KABUL EDİLEREK, BÜTÇE KESİN HESABININ OYÇOKLUĞU İLE GEÇMİŞ OLDUĞU TUTANAKLARA İŞLENMİŞTİR.

4- OYLAMAYLA İLGİLİ DAHA SONRA CHP TARAFINDAN ÜMRANİYE KAYMAKAMLIĞI’NA VERİLEN 11.05.2016 TARİHLİ DİLEKÇE İLE İTİRAZ VE ŞİKAYETTE BULUNULMUŞ OLUP, KAYMAKAMLIKÇA İTİRAZ TALEPLERİ UYGUN GÖRÜLMEMİŞTİR.

5- BU OYLAMAYA İLİŞKİN MECLİS KARARININ İPTALİ TALEBİYLE CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ALİ KILIÇ TARAFINDAN İSTANBUL 10. İDARE MAHKEMESİNDE 2016/1211 E.  SAYI İLE İPTAL DAVASI AÇILMIŞTIR.

6- MAHKEME 04.07.2017 TARİH 2017/1486 K. SAYILI KARARI İLE MECLİS KARARINDA HUKUKA VE MEVZUATA AYKIRILIK BULUNMADIĞINDAN BAHİSLE, ALİ KILIÇ’IN AÇTIĞI DAVANIN REDDİNE KARAR VERMİŞTİR.

7- AYNI CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ, YEREL MAHKEMENİN KARARINA İTİRAZ EDEREK ÜST MAHKEME NEZDİNDE İSTİNAF BAŞVURUSU YAPMIŞTIR.

8- YAPILAN YARGILAMA NETİCESİNDE İSTANBUL BÖLGE İDARE MAHKEMESİ 6. İDARE DAVA DAİRESİNİN KARARI İLE PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNDA GÖRÜŞÜLMEKSİZİN DOĞRUDAN BELEDİYE MECLİSİNCE OYLANARAK KABUL EDİLEN KARARIN USULİ YÖNDEN İPTALİNE KARAR VERİLMİŞTİR.

9- KONU İLE İLGİLİ KARAR ÜMRANİYE BELEDİYESİNE 14.02.2018 TARİHİNDE TEBLİĞ OLUNMUŞTUR.

10- 2577 SAYILI İDARİ YARGILAMA USULÜ KANUNUNUN 28’NCİ MADDESİNE GÖRE MAHKEMENİN İPTAL KARARINA UYGUN OLARAK 30 GÜN İÇİNDE İŞLEM TESİS EDİLMESİ ZORUNLULUKTUR. BU ZORUNLULUĞA UYULARAK 2018 MART AYI MECLİS TOPLANTISINDA KONU YENİDEN GÖRÜŞÜLEREK KARAR ALINMIŞ, MAHKEMENİN İŞARET ETTİĞİ USULE UYGUN OLARAK İŞLEM TAMAMLANMIŞTIR.

11- GÖREVİNİ ZAMANINDA İFA ETMİŞ OLAN ÜMRANİYE BELEDİYE MECLİSİ’NİN ALDIĞI KARAR, ÖNCE KAYMAKAMLIKÇA İDARİ DENETİME TABİ TUTULMUŞ OLUP, HUKUKA AYKIRILIK GÖRÜLMEMİŞTİR.

BİLAHARE YEREL MAHKEME TARAFINDAN KONU MECLİS KARARI HUKUKİ DENETİME TABİ TUTULMUŞ, YİNE HUKUKİ YÖNDEN BİR AYKIRILIK GÖRÜLMEMİŞTİR.

YEREL MAHKEMENİN KARARI ÜST MAHKEMECE DENETİME TABİ TUTULMUŞ OLUP, NETİCESİNDE VERİLEN BOZMA KARARININ GEREKLERİ MECLİS TARAFINDAN SÜRESİ İÇERİSİNDE YERİNE GETİRİLMİŞTİR.

SON OLARAK BELİRTMEMİZ GEREKİRSE ÜST MAHKEMENİN BOZMA KARARININ ÜMRANİYE BELEDİYESİNE TEBLİĞ EDİLDİĞİ 14.02.2018 TARİHİNE KADAR, İTİRAZA KONU MECLİS KARARI YÜRÜRLÜKTE KALMIŞ OLUP, TEBLİĞDEN İTİBAREN 30 GÜNLÜK KANUNİ SÜRE ZARFINDA KONUYA İLİŞKİN KARAR; TASHİH OLUNARAK MER’İYETİNE DEVAM ETMEKTEDİR.

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR

ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

selyus