Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 2 Aralık 2016

Başkan Can’dan Ümraniyelilere müjde

Ümraniyelilere müjde üstüne müjde veren Başkan Hasan Can, “Eski belediye binamızdan karakol durağındaki metro istasyonuna kadar olan 1 km’lik alanı yayalaştırma projemiz var. Her şeyimiz hazır ve hatta bu 1 km’lik mesafe arasında devamlı ring atan bir nostaljik tramvay koymayı düşünüyoruz. Büyükşehir Belediyesi görüştük, çalışmalar başladı. Ayrıca 2017 yaz ayı itibariyle Kazım Karabekir bölgesinde ruhsatlı inşaat yapımı başlayacak” dedi.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Habertürk TV’de yayınlanan Noyan Doğan’ın sunduğu Bakış programının canlı yayın konuğu oldu.  

Bakış programının sorumlusu Noyan Doğan, “Bugün, yakında İstanbul’un hatta Türkiye’nin finansal açıdan kalbi olacak olan Ümraniye hakkında konuşacağız” dedi ve sözü Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a verdi.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, sözlerine Adana’da yaşanan facia ile alakalı vefat edenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara da Allah’tan şifa diledi.

ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANI HASAN CAN, “13 YILDA BİR TANE KAÇAK YAPIYA MÜSAADE ETMEDEN, ÜMRANİYE’NİN YÜZDE 60’INI YENİLEDİK.”

Başkan Hasan Can, Habertürk TV’de yayınlanan Bakış programında Noyan Doğan’a Ümraniye’nin değişen imajı ve kentsel dönüşümle ilgili bilgiler aktardı. Başkan Hasan Can göreve geldiklerinde Ümraniye’nin yalnızca bir sanayi kenti değil aynı zamanda bir ticaret ve cazibe merkezi olmasını istediklerini dile getirerek, “Ümraniye’nin imajını değiştirmek iddiasıyla çalışmaya başladık. İlçedeki 300 bin yapı stokunun 170 bini bizim zamanımızda yapıldı. Yani bir anlamda şehrin %60’ını yeniledik ve bunların da 70 bininin eskileri yıkılıp, yenileri yapıldı. Bu kadar üst seviye çalışmalar esnasında 13 yılda bir tane kaçak yapıya da müsaade etmedik.” dedi ve kentsel dönüşümü tam anlamıyla yaşayan Ümraniye’de, imaj değişikliğinin ne kadar kapsamlı olduğunu belirtti.

BAŞKAN HASAN CAN, “İSTANBUL FİNANS MERKEZİ’NİN ÜMRANİYE’YE GELMESİYLE, İLÇEMİZ DÜNYA EKONOMİSİNDE TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ HAREKET NOKTASI HÂLİNE GELECEK.”

Ümraniye’de yapımı hızla devam eden İstanbul Finans Merkezi’nin Ümraniye’ye katacağı değerin de altını çizen Başkan Hasan Can, “Geçtiğimiz günlerde Sayın Başbakanımızın katılımıyla temel atma töreni gerçekleştirildi. Birçok bankaya inşaat ruhsatları verildi. Finans Merkezi’nin Ümraniye’de yer almasının birtakım katkıları olacak. Bölgemize ekonomik olarak değer kazandıracak, konut ve iş yeri fiyatları artacak. Finans Merkezi’nin Ümraniye’ye gelmesiyle, ilçemiz dünya ekonomisinde Türkiye’nin önemli hareket noktası haline gelecek ” dedi ve “Gecikmesinin sebebi ise buradan da bir metro hattı geçirilerek Kartal metro hattının Ümraniye Çarşı durağına bağlanacak olmasıdır. Bu hat aynı zamanda Kazım Karabekir bölgesine devam ederek, yapılması planlanan ve şuan ihale aşamasında olan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneline bağlanacak olmasıdır” dedi.

BAŞKAN HASAN CAN, “2017 YAZ MEVSİMİ İTİBARİYLE KAZIM KARABEKİR BÖLGESİNDE RUHSATLI İNŞAAT YAPIMI BAŞLAYACAK”

Canlı yayın esnasında sosyal medyadan gelen soruları da cevaplandıran Başkan Hasan Can, “Buradan müjde vereyim. Kazım Karabekir bölgesi mülkiyet problemi olan bir araziydi. Hükûmetimiz sayesinde 2B kanunu çerçevesinde mülkiyet sorununu ortadan kalkmasıyla biz de hemen akabinde bölgede bin hektarlık bir alana İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile plan çalışması yapmaya başladık. Bu çalışmalar neticesinde Ocak ya da Şubat ayında, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinden 1/5000’lik planlar geçecek. 2017 yaz ayı itibariyle Kazım Karabekir bölgesinde ruhsatlı inşaat yapımı başlayacak” dedi.

Başkan Hasan Can, “Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosu yılsonu itibariyle deneme seferlerine başlayacak, 2017 ortalarına doğru da metronun açılmış olmasını ümit ediyoruz. Metro, Alemdağ Caddesi’nin alt kısmından geçiyor ve trafiği büyük oranda azaltacak. Eski belediye binamızdan karakol durağındaki metro istasyonuna kadar olan 1 km’lik alanı yayalaştırma projemiz var. Her şeyimiz hazır ve hatta bu 1 km’lik mesafe arasında devamlı ring atan bir nostaljik tramvay koymayı düşünüyoruz. Büyükşehirle görüştük, çalışmalar başladı.” dedi.

Canlı yayın Noyan Doğan’ın yapmış olduğu çalışmalarından dolayı Başkan Hasan Can’ı tebrik etmesiyle son buldu.

selyus