Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 8 Şubat 2017

Başkan Can, “Eskiden tamirini yaptığımız okul ve camilerin şimdi yenisini yapıyoruz.”

Ümraniye’nin devam eden projelerinden bahseden Başkan Hasan Can, “Eskiden okulun, camilerin tamirini yapıyorduk şimdi ise okul ve cami yapıyoruz.” dedi.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, TRT Kent Radyo’da canlı olarak yayınlanan Hopdedik Ayhan’la “Kentin Konukları” adlı programında 15 Temmuz Darbe Girişimi ile Ümraniye’nin son 13 yıldaki gelişimi ve değişimi hakkında konuştu.

15 Temmuz gecesi yaşananları anlatan Başkan Hasan Can kalkışma haberini ilk olarak Ümraniye Emniyet Müdüründen öğrendiğinden ve o gece gerçekleşen kalkışmadan bahsederek, hainlerin başarılı olacağını düşünmediklerini, daha önceki darbelerden bilenen halkın yeni bir darbeye geçit vermediğini söyledi.

Başkan Hasan Can, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifa diliyorum. Rabbim bu ülkeye bir daha böyle günler yaşatmasın, bugüne kadar görmediğim birliği, beraberliği ve tek hedefe doğru hücumu gördüm. Tüm farklılıklarına rağmen milletimiz, vatanın bağrına saplanan hançeri çıkarmak için mücadele etti ve bunu başardı” diye konuştu.

Başkan Hasan Can, “O gecenin 3 kahramanı var, milletimiz, yöneticilerimizin dirayetli yönetimi ve en önemli güç olan ve milleti daha güçlü bir şekilde direnişe yönlendiren medyamız. Medyamız o gece milletin bu direnişine inanılmaz bir güç kattı. İşte o haberciler darbecilere karşı bir mücadele verdi. İçlerinde şehit ve gazi olanlar oldu. Onları rahmetle anıyor ve gazilerimize de şifalar diliyorum.” dedi. Başkan Hasan Can ayrıca, Haberciler Darbecilere Karşı kitabı ve Beklemek Zor, Haberci Yakını Olmak belgeseli ile ilgili bilgiler de verdi.

“BİZ ÜMRANİYE’NİN ADINI DEĞİL KADERİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ DEDİM’”

Ümraniye’nin tarihi ve Ümraniye Belediyesinin geçmiş dönemi hakkında bilgiler veren Başkan Hasan Can, “Son 13 senede Ümraniye Belediyesi olarak ilçeye kazandırdığımız kalıcı eserlerin sayısı 400’ü geçti ve bütün bunları yaparken de 5 kuruş borçlanmadık.” dedi.

Ümraniye’nin devam eden projelerinden bahseden Başkan Hasan Can, “Eskiden okulun, camilerin tamirini yapıyorduk şimdi ise okul ve cami yapıyoruz.” dedi. Ümraniyesporun gelişim aşamalarından ve Ümraniyespor tesislerinin de Ümraniye Belediyesinin katkılarıyla yapıldığından bahsederek Ümraniyesporun da ayrıca 5 kuruş borcunun olmadığını belirtti.

Biz hizmet eriyiz, diyerek konuşmasına devam eden Başkan Hasan Can, “305 bin yapı stokumuz var, bunun 176 bini yani ilçedeki yapıların yüzde 60’ı bizim zamanımızda yapıldı.” dedi. Türkiye’nin kentsel dönüşüm noktasında en başarılı ilçesinin Ümraniye olduğunu da söyleyen Başkan Hasan Can, Ümraniye’de yüzde 90 üzeri vatandaşın tapusunu aldığını söyleyerek, 5 binlik planların, Büyükşehir Belediye Meclisinde olduğunu ve önümüzdeki aylarda meclisten çıkan karara göre, sonbahara kadar Kazımkarabekir Mahallesi ruhsatlı bina yapımının başlayacağı müjdesini de vereceklerini söyledi.  Başkan Hasan Can ayrıca, “İnanılmaz bir şekilde komşuluk hukukunun geçerli olacağı bir yapılaşmayı mümkün kılacak plan hazırlığı içerisindeyiz.” dedi.

Başkan Hasan Can son olarak, Ümraniye Belediyesinin Geleneksel 13. Resim, Hikâye ve Şiir yarışmasının konusunu da 15 Temmuz olarak belirlediklerini ve “Türkiye o gecenin resmini, hikâyesini ve şiirini bekliyor” başlığıyla gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

selyus