Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 9 Şubat 2017

Başkan Can, “Eveet!” oyununu anlattı

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, belediyesi tarafından yaptırılan ve akıllı telefonlara göre uyarlanan “Eveet!” oyunu hakkında TRT ve 24 TV‘ye açıklamalarda bulundu.

Yaklaşan referandum nedeniyle Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen “Eveet!” oyunu hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Hasan Can, ”Referandum sürecine giriyoruz, Sayın Cumhurbaşkanımız bugün yarın meclisimizden geçmiş olan anayasanın değişiklik maddelerini onaylayacak ve maddeler Resmî Gazete’de yayınlanacak. Ardından Türkiye referanduma gidecek” dedi.

Anayasa değişikliği ile ilgili konuşmalarını sürdüren Başkan Hasan Can, ”Anayasa değişikliğinin, Türkiye’ye güç katacağına inandığımız ve Türkiye’nin yeni bir ivme kazanmasına vesile olacağını düşündüğümüz istikrarlı hükumetlerin gelmesini sağlayacak” dedi. Başkan Hasan Can, “Demokrasinin gereği ‘evet’ diyenler de olacak ‘hayır’ diyenler de olacaktır. Biz her türlü düşünceye saygı duyuyoruz. Tabii biz evetlerin daha çok olmasını arzu ediyoruz. Bunun için de bir arkadaşımız bize “Eveet!” oyununu getirdi. Bu oyunun oynanmasının belediyemizin bütçesine hiçbir şekilde katkısı bulunmuyor. Başkan Hasan Can, akıllı telefonlara göre uyarlanan oyunu vatandaşların ücretsiz olarak indirebileceklerini de sözlerine ekledi. Oyunun eğlenceli bir şekilde referanduma katkı sağlayacağını düşündüklerini söyleyen Başkan Hasan Can, daha sonra oyunun içeriği hakkında bilgi verdi.

Ayrıca bugün basında “Eveet!” oyununun dışında Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Ümraniye Belediyesinin asansör çalışmaları yer aldı. Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Av. Mahmut Eminmollaoğlu da CNN Türk ve 24 TV’ye açıklamalarda bulundu. Türkiye’de asansör muayenesini yapan ilk belediyenin Ümraniye Belediyesi olduğunu dile getiren Eminmollaoğlu, yoğun çalışmalar sonucunda Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan akreditasyon alarak, ilçedeki asansör periyodik kontrollerini yapmaya başladıklarını dile getirdi.

selyus