Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 17 Şubat 2017

Başkan Can, Kağzımkarabekir Bölge halkına büyük müjdeyi verdi

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Cuma Namazı’nın ardından Meyveli Bahçe Camii’nde Kağzımkarabekir Bölge halkıyla bir araya gelerek büyük müjdeyi verdi.

Her fırsatta Ümraniyelilerle bir araya gelerek; vatandaşları dinleyen ve belediye faaliyetleri hakkında bilgilendiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can; Meyveli Bahçe Camii’nde kılınan Cuma Namazı’nın ardından gerçekleşen programa katıldı. Önümüzdeki haftalarda devam edecek olan çorba dağıtım programlarının ilkine Başkan Hasan Can’ın yanı sıra; AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Rabbim âlem-i İslâm’ı şer odaklarının şerrinden muhafaza eylesin” diyerek millî birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Göreve gelinen ilk günden itibaren Ümraniye’deki kentsel dönüşüm ile özellikle Kazım Karabekir bölgesinde gerçekleşecek değişimleri ve yeni 2B kanununu anlatan Başkan Hasan Can; “Sizlere tapularınızı satmamanız gerektiğini ve bölgenin değerlenmesi için çalışmalar yapacağımızı anlatmıştık. İlk günden itibaren size verdiğimiz sözleri tutmuş olmanın gururu ve onurunu yaşıyoruz. Rabbim çalışmaları devam ettirebilmeyi nasip etsin” dedi.

“KAZIM KARABEKİR, ELMALIKENT, DUMLUPINAR, TOPAĞACI, İNKILAP VE HEKİMBAŞI MAHALLELERİNDEKİ 2B ARSALARIMIZIN BAYRAM GÜNÜDÜR, KUTLU OLSUN”

Başkan Hasan Can; Ümraniye’nin diğer bölgelerinde sosyal donatı alanlarını çoğaltmak üzerine planlanan projeleri anlatarak; Kazım Karabekir mahallesinin de içinde bulunduğu 2B alanlarında gerçekleşecek dönüşümü örneklerle izah etti.

“17 Şubat 2017, Kazım Karabekir, Elmalıkent, Dumlupınar, Topağacı, İnkılap ve Hekimbaşı mahallelerindeki 2B arsalarımızın bayram günüdür, kutlu olsun” diyen Başkan Hasan Can, üzerinde dava olduğu için problemi çözülemeyen arsalarla ilgili açıklama yaparak; o bölgelerde yaşayan vatandaşların teminatının kendileri olduğunu dile getirdi. Kentsel dönüşümü tamamlanan diğer bölgelerdeki dokunulamayan alanlardan da bahseden Başkan Hasan Can; mahalle sakinlerinin akıllarındaki tüm soru işaretlerini kaldıracak tafsilatlı bir konuşma yaparak; 2B arazileriyle alakalı tüm soruları yanıtladı. 2B bölgesinin dönüşümünden sonra yapılacak camiler, okullar, çevre düzenlemeleri gibi çalışmaları da anlatan Başkan Hasan Can, 6 Nisan 2017’de gerçekleşecek referanduma değinerek; başkanlık sistemi hakkında da vatandaşları bilgilendirdi.

BAŞKAN ÇAKIROĞLU, DÖNÜŞÜMÜN HAYIRLI OLMASINI DİLEDİ

Başkan Can’ın sonrasında bir konuşma yapan AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, “Karabekir Bölgesi diye adlandırdığımız Kazım Karabekir, Elmalıkent, Dumlupınar, Topağacı, İnkılap ve Hekimbaşı mahalleleri Ümraniye Belediyesi’nin büyük gayretleriyle imarına kavuştu. Bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden geçen 1/5000’lik planın ardından gerçekleşecek dönüşümün hayırlı olmasını dileyerek; yaptığı çalışmalardan dolayı Başkan Hasan Can’a teşekkür etti.

“ÜMRANİYELİLERİN DERTLERİYLE DERTLENEN BİR BELEDİYE BAŞKANINIZ VAR”

2B bölgesindeki dönüşümü engelleyen kararın çıkmasının ardından Başkan Hasan Can’ın yaptığı çalışmaları ve çabalarını olduğunu söyleyen AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, “Ümraniyelilerin dertleriyle dertlenen bir belediye başkanınız var. Burada yapılan çalışmaları takdir ederek izliyoruz. Görüyorum ki sizler de takdir ediyorsunuz. Belediye hizmetinin sınırlarının genişletilerek her alana yayıldığı bir ilçeden bahsediyoruz. Çöplüklerin patladığı Ümraniye’den bugünkü Ümraniye’ye gelinmesini sağlayan Başkan Hasan Can’a teşekkür ediyor, hepinizi selamlıyorum” dedi.

selyus