Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 19 Ekim 2017

Başkan Can, muhtarları özel günlerinde ağırladı

Yerel demokrasinin en önemli örneği olan muhtarlık müessesi bu yıl üçüncü “Muhtarlar Günü”nü kutladı. Bu kapsamda Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, mahalle muhtarları ve ilçedeki kamu kurumu yöneticileri ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından muhtarlara armağan edilen ve 19 Ekim 2015 tarihli Başbakanlık Genelgesi ile 19 Ekim günü muhtarlar günü kabul edilmişti. Bu çerçevede Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da ilçede görev yapan 35 mahalle muhtarını Tantavi Sosyal Tesislerinde yemekli programda ağırlayarak muhtarlar gününü kutladı. Ümraniye Belediyesi ve Ümraniye Kaymakamlığı’nın sahipliğinde düzenlenen programa, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Murat Çakır, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Ümraniye Belediyesi Meclis 1. Başkan Vekili Hüseyin Erdoğdu, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, Ümraniye Muhtarlar Dernek Başkanı Burhan Sağlam, belediye birim müdürleri, Ümraniye ilçesindeki mahallelerin muhtarları katıldı.

AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu yaptığı konuşmasında, muhtarların “19 Ekim Muhtarlar Günü’nü” kutladı. Eminmollaoğlu, “Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ı bütün mahallelere yaptığı hizmet binaları ve diğer tüm ihtiyaçların karşılanmasında destek olduğu için kendisini tebrik ediyorum. Ümraniye bugün tüm kurumlarıyla örnek gösterilebilecek bir ilçe seviyesindedir. Bizler de her daim sizlerin yanındayız” dedi.

Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta ve Ümraniye Muhtarlar Derneği Başkanı Burhan Sağlam, selamlama konuşmalarının ardından günün anlam ve önemine binaen bir konuşma gerçekleştirdiler.

Muhtarlarla bir araya gelen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can yaptığı konuşmasında, Yarın “19 Ekim Muhtarlar Günü” şimdiden muhtarlar gününüzü kutluyorum. Allah; bu millete, devlete ve bayrağa hizmet eden herkesten razı olsun” dedi. Başkan Hasan Can, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı külliyesinde 3 yıldır milletin her kesimini ağırlıyor. Bilhassa da sıkça muhtarlarla bir araya geliyor. Bugün de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Kongre Merkezi’nde 20 bin muhtarı ağırladı. Bizlerde bu akşam sizlerin gününüzü kutlamak istedik. 13 buçuk yıldır hayal edilemeyecek belediyecilik hizmetlerini yaptık. Bugün olduğu gibi bundan sonra da mahallerimizin hizmetlerine kıymet vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu konuşmasında, muhtarlık teşkilatının köklerinin çok eski tarihe uzandığını söyledi. Tüm muhtarlara çalışmalarından dolayı teşekkür eden Dervişoğlu, programı düzenleyen Ümraniye Belediyesine teşekkür ederek, muhtarların gününü kutlayarak” konuşmasını bitirdi.

Program sonrası tüm muhtarlara Ümraniye Belediyesi tarafından hediye takdim edildi.

selyus