Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 5 Ocak 2017

Başkan Can, “Şimdiki Ümraniye ile eski Ümraniye arasında sadece isim benzerliği kaldı”

Bloomberg HT’de yayınlanan Sami Altınkaya’nın sunduğu Çıkış Yolu programının canlı yayın konuğu olan Başkan Hasan Can, “Kentsel dönüşüm konusunda söylenecek bir söz var ise biz şehrin yüzde 60’ını yeniledik. Yani şu anda Ümraniye’de bulunan yapı stokunun yüzde 60’ı son 13 senede yapılmıştır. 13 sene önceki Ümraniye ile şimdiki Ümraniye arasında isim benzerliğinden başka bir şey kalmamıştır.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Bloomberg HT’de yayınlanan Sami Altınkaya’nın sunduğu Çıkış Yolu programının canlı yayın konuğu oldu ve ardından Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Veyis Ateş’i ziyaret etti.

Sami Altınkaya, “Finansın kanalında, bugün finansın merkezi Ümraniye’nin Belediye Başkanı Sayın Hasan Can’ı konuk ettik. Ümraniye İstanbul’da ciddi bir ivme ile yükseldi. Tabii bu yükselişin sebebi ise doğru yönetim anlayışıyla doğrudan alakalıdır” dedi ve sözü Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a bıraktı.

ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANI HASAN CAN: “İNSAN HAYATINA DOKUNAN BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZ VAR”

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Artık rutin belediye hizmetlerini yerine getiren belediye başkanları başarılı olarak değerlendirmiyor. Onun dışında farklı noktalara da temas etmesi gerekiyor. Şehrin hayatının bütününe dokunması lazım yani. İşte bizim de insan hayatına dokunan bir belediyecilik anlayışımız var ve bu yüzden yükselen bir Ümraniye var” dedi ve Ümraniye Belediyesinin sosyal hizmetleri hakkında bilgiler verdi.

BAŞKAN HASAN CAN: “13 YILDA 400 KALICI ESER YAPTIK”

Başkan Hasan Can, “13 yılda 400 kalıcı eser yaptık. Bunların arasında yol, park, alt yapı ve tadilat işleri vs. hizmetleri saymıyoruz. Temelinden tavanına kadar 400 eser. Bunların içinde okullar, sağlık ocakları, muhtarlık binaları, kültür merkezleri, bilgi evleri, aşevi, sosyal tesis ve camiler var. Ayrıca cemevi yapımına ön ayak olduk. Sonuç olarak bu şehirde yaşayan bütün vatandaşların tüm imkânlardan yararlanmalarını sağlıyoruz” dedi.

BAŞKAN HASAN CAN: “TÜRKİYE O GECENİN RESMİNİ, HİKÂYESİNİ VE ŞİİRİNİ BEKLİYOR”

Başkan Hasan Can, “13 senedir hiç aksatmadan düzenlediğimiz hikâye, resim ve şiir yarışmamız var. Bu yarışmalarımız Ümraniye geneli değil Türkiye çapındadır, hatta yurtdışından da bu yarışmalarımıza katılan ve dereceye giren eserler var. Bu yarışmalarda derece giren eserleri ise kitap ve katalog olarak yayınlıyoruz ve resimleri sergiliyoruz” dedi. Başkan Hasan Can, “Bu seneye kadar yarışmalarımızın şiir ve resim kategorilerinde bir konu belirliyor fakat hikâye yarışmasında belirlemiyorduk. Ama bu sene 15 Temmuz gibi ülkenin tarihinde çok önemli bir yer tutan bir vaka ile karşı karşıya kalınca hikâye, şiir ve resim yarışmalarımızda 15 Temmuz’u konu aldık. Konu başlıklarımız ise ‘Türkiye o gecenin resmini bekliyor’ ‘Türkiye o gecenin hikâyesini bekliyor’ ‘Türkiye o gecenin şiirini bekliyor” dedi.

BAŞKAN HASAN CAN: “13 SENE ÖNCEKİ ÜMRANİYE İLE ŞİMDİKİ ÜMRANİYE ARASINDA İSİM BENZERLİĞİNDEN BAŞKA BİR ŞEY KALMAMIŞTIR”

Başkan Hasan Can, “Kentsel dönüşüm konusunda söylenecek bir söz var ise biz şehrin yüzde 60’ını yeniledik. Yani şu anda Ümraniye’de bulunan yapı stokunun yüzde 60’ı son 13 senede yapılmıştır. 13 sene önceki Ümraniye ile şimdiki Ümraniye arasında isim benzerliğinden başka bir şey kalmamıştır.

Kazım Karabekir ve Dudullu bölgesinde 2B olan araziler vardı. Bu bölgelerde plan yapmak için onların hepsinin tapularını almalarını bekledik çünkü tapusuz olan yerlerde plan yapıldığı takdirde bazılarının arazileri yeşil alan, okul alanı vs. olarak kalacağı için arsa sahipleri sıkıntı yaşayacaklardı. Eğer bu şekilde yapmasaydık yüzde 30’luk bir kısım tapusunu alamayacaktı. Bu şekilde yaptığımız çalışmayla herkes tapusunu alabildi.” dedi. Başkan Hasan Can,“ Şu anda bu bölgelerin 1/5000’lik planları İBB’de hazırlandı ve Büyükşehir meclisine gitti. İnşallah şubat veya mart ayında meclise girdikten sonra bu bölgelerin planlarını tamamlamış olacağız. Yaza kadar da 1/1000’lik planları tamamlayacağız ve bu yaz itibariyle Ümraniye’deki 2B alanlarında ruhsatlı inşaat yapımı başlayacak. Herkese buradan müjde veriyorum” dedi.

“HABERCİLER DARBECİLERE KARŞI” KİTAPÇIĞI

Başkan Hasan Can, “Siz gazeteciler için çok önemli bir gün geliyor. 10 Ocak 2017 ‘Çalışan Gazeteciler Günü’, biz her sene çalışan gazeteciler gününü kutluyoruz ve bu sene çok daha farklı kutlayacağız. 9 Ocak akşamı sizler için bir program düzenledik. Bu programda iki eser hazırladık: birincisi “Beklemek Zor, Haberci Yakını Olmak” başlıklı bir video gösterimi, ikincisi “Haberciler Darbecilere Karşı” isimli bir kitap. Bu kitapta 115 gazeteci ve muhabir kardeşimizin 15 Temmuz akşamı karşılaştıkları olaylar yer alıyor” dedi.

Canlı yayın sonrası Başkan Hasan Can Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Veyis Ateş’i ziyaret etti.

selyus