Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 14 Nisan 2017

Başkan Can, “Ümraniye’ye 13 yılda 400 kalıcı eser yaptık”

TGRT Haber’in konuğu olan Başkan Hasan Can, “2004 yılına kadar 41 yıllık bir belediye tarihi olan Ümraniye’de bir tane bile kalıcı eser yapılmazken 13 yılda 400 kalıcı eser yaptık. Bunların arasında yol, park, alt yapı ve tadilat işleri vs. hizmetleri saymıyoruz. Temelinden tavanına kadar 400 eser.”

TGRT Haber’de yayınlanan Erhan Yılmaz’ın sunduğu Başkanlar Konuşuyor programının Canlı yayın konuğu olan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye Metrosu, Ümraniye’de yapılan kalıcı eserler, doğru yönetim anlayışı, ilçede bulunan 2B arazileri ve referandum konuları ile alakalı konuştu.

3 KATLI BÜYÜK İSTANBUL TÜNELİ PROJESİ KÂĞITHANE’DEN GİRİP HEKİMBAŞINDAN ÇIKACAK

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Finansın kalbi olan Ümraniye’mizde ulaşım ile alakalı dev yaptırımlar yapıldı. Kadıköy-Kartal metro hattının bir kolu Finans Merkezinin bulunduğu yerden dikey bir şekilde Üsküdar-Ümraniye metro hattının çarşı durağı ile birleşip oradan da Kazımkarabekir’de yapılacak olan metro hattıyla entegre olacak. Bunun yanı sıra yapılacak olan. Orta katında işleyecek olan raylı sistem projesi Kâzımkarabekir metrosuna bağlanacak” diye konuştu.

Ümraniye-Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattı ile alakalı müjde veren Başkan Hasan Can, “Çalışmalar bitti ve şu an test sürüşleri devam ediyor. Türkiye’nin ilk sürücüsüz metro hattının Üsküdar’dan Ümraniye Yamanevler İstasyonuna kadar olan kısmı inşallah 2017 Mayıs ayı sonunda, kalan kısmı ise 2017 Ağustos sonunda hizmete açılacak. Hayırlı olsun. Bu denli dev projeler ile Ümraniye’nin yeraltını raylar ile örüyoruz. Ümraniyeli bir vatandaşımız İstanbul’un her yerine yer altından çıkmadan gidebilecek” şeklinde konuştu.

TEMELİNDEN TAVANINA KADAR 400 ESER

Başkan Hasan Can, “2004 yılına kadar 41 yıllık bir belediye tarihi olan Ümraniye’de bir tane bile kalıcı eser yapılmazken 13 yılda 400 kalıcı eser yaptık. Bunların arasında yol, park, alt yapı ve tadilat işleri vs. hizmetleri saymıyoruz. Temelinden tavanına kadar 400 eser. Bunların içinde okullar, sağlık ocakları, muhtarlık binaları, kültür merkezleri, bilgi evleri, aşevi, sosyal tesis ve camiler var. Ayrıca cemevi yapımına ön ayak olduk. Sonuç olarak bu şehirde yaşayan bütün vatandaşların tüm imkânlardan yararlanmalarını sağlıyoruz. Bu kadar güzel hizmetler gerçekleştirirken de hiç borç yapmadık” dedi. Başkan Hasan Can, “Bu kadar güzel hizmetleri yapabilmemizin sebebi istikrar ve kararlılıktır. İnşallah 16 Nisan, Türkiye’nin istikrarlı bir şekilde yoluna devam etmesi için önemli bir adım olacak ” dedi.

2B ARAZİLERİNE RUHSAT MÜJDESİ

Başkan Hasan Can, “Artık bu ülkede koalisyon dönemleri diye bir durum söz konusu olmayacak. Milletin oylarını yüzde 50’nin üzerinde alan parti, hükûmeti yönetecek. Bu sistem ile birlikte beş yıl kesintisiz süren hükûmetler bu ülkenin hızına hız kazandıracak. Zaten bu ülke hep tek başına partilerin iktidar olduğu dönemlerde kalkınmıştır” diye konuştu

Başkan Hasan Can canlı yayının son bölümünde, Ümraniye’de bulunan 2B arazileri için sonbaharda ruhsatlı inşaat yapımına başlayabileceklerinin müjdesini verirken, “15 Nisan Cumartesi Saat; 13.00’te Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda gerçekleşecek olan Ümraniye Mitingine tüm halkımız davetlidir” diyerek konuşmasını tamamladı. 

selyus