Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 17 Şubat 2017

Başkan Can, “Ümraniye’ye 400’ün üzerinde eser kazandırdık”

Akit TV’de “Gün Başlıyor” programının konuğu olan Başkan Hasan Can, “13 sene önce olmayan 175 bin yeni daire ve yine 400’ün üzerinde belediyemizin yaptığı kalıcı eser var. Bunların dışında temelinden tavanına kadar yaptığımız birçok okul ve cami var.”

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Akit TV’de yayınlanan “Gün Başlıyor” adlı programın canlı yayın konuğu oldu.

Sunuculuğunu Ahmet Keser’in yaptığı, Akit TV’nin “Gün Başlıyor” adlı programına konuk olan Başkan Hasan Can, Ümraniye’nin son 13 yıldır, değişen imajı ve kentsel dönüşümle ilgili bilgiler aktardı.

Başkan Hasan Can, Ümraniye’nin yapı stoku hakkında bilgiler vererek, “305 bin bağımsız bölümün 175 bini bizim zamanımızda yapıldı. Yani bir anlamda şehrin %60’ını yeniledik ve bunların da 75 bininin eskileri yıkılıp, yenileri yapıldı” dedi ve kentsel dönüşümü tam anlamıyla yaşayan Ümraniye hakkında imaj değişikliğini ayrıntılarıyla anlattı.

Ardından, 2B arazileri hakkında da bilgiler veren Başkan Hasan Can, “Kazımkarabekir bölgesinde bulunan 2B arazilerinin 1/5000 ölçekli imar planları inşallah, yarın İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinden geçecek; “Buradan müjdeliyorum, Ümraniye Belediyesi olarak 1/1000 ölçekli planları yapacağız ve önümüzdeki sonbahara kadar bu bölgelerde ruhsatlı inşaat yapım çalışmaları başlayacak” dedi.

Başkan Hasan Can, daha sonra Ümraniye çevresinde 2-3 yıldır devam eden metro bağlantıları hakkında bilgiler vererek, 2B alanlarının bulunduğu Kazımkarabekir’e kadar da metro geleceğini söyledi.

“400’ÜN ÜZERİNDE KALICI ESER YAPTIK”

Başkan Hasan Can, “Biz yaptığımız çalışmaları, ilçemizdeki tüm vatandaşları düşünerek ve hepsinin aynı oranda yararlanabileceği şekilde yapıyoruz. 13 sene önce olmayan 175 bin yeni daire ve yine 400’ün üzerinde belediyemizin yaptığı kalıcı eser var. Bunların dışında temelinden tavanına kadar yaptığımız birçok okul ve cami var.” şeklinde konuştu.

29 Mayıs Üniversitesi’nin bulunduğu bölgede yapımına başlanan Ümraniye’nin en büyük cami projesi hakkında bilgiler veren Başkan Hasan Can, Caminin, Selimiye Camii büyüklüğünde olacağını, hemen altına İBB tarafından 2000 araçlık otopark yapılacağını ve cami kısmının da Ümraniye Belediyesi tarafından yapılacağını söyledi. Başkan Hasan Can, ayrıca Ümraniye 15 Temmuz Şehitler Meydanı’na yapılması planlan otopark ve kültür merkezi hakkında da müjde verdi.

Başkan Hasan Can, “Asansör muayenesini kendi yapan ve Türk Akreditasyon Kurumu’nda (TÜRKAK) bu belgeyi alan Türkiye’de ilk ve tek belediyeyiz. Başka bir kurumdan hizmet almak zorunda kalmıyoruz ve vatandaşa yüzde on daha ucuz hizmet sunabiliyoruz” diye konuştu.

Başkan Hasan Can, “İstikrarlı hükümetler büyümenin birinci formülüdür. Dolayısıyla bu sistemin bizi en çok ilgilendiren tarafı istikrardır. Ülkemizin kalkınma dönemleri hep tek başına iktidarın olduğu dönemlerdir” dedi. Ardından, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde haberciler için Ümraniye Belediyesi olarak hazırladıkları “Haberciler – Darbecilere Karşı” kitabı ve “Beklemek Zor – Haberci Yakını Olmak” belgeselinden bahsetti.

Başkan Hasan Can son olarak, Ümraniye Belediyesinde bu sene 13’üncüsünün yapılacağı resim, hikâye ve şiir yarışmalarının konusunu 15 Temmuz olarak belirlediklerini söyledi.

selyus