Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 2 Kasım 2017

Başkan Çelikbilek, “İstifamız istenirse başımız üstüne deriz”

CRI Türk Radyo’da “Erkan Tan Vakti” programında siyaset gündemi, ilçedeki mülkiyet ve imar çalışmalarına dair önemli açıklamalarda bulunan Beykoz Belediye Başkanı Yüce, “Halkımız, hakkımızda çıkarılan istifa dedikodularına kulak asmasınlar. Biz vatandaşımıza hizmet etmeyi sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. İstifamız istenirse başımız üstüne deriz.”

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, haberci ve sunucu Erkan Tan’ın CRI Türk Radyo’da “Erkan Tan Vakti” programına konuk oldu. Başkan Çelikbilek, “Beykoz’da 2/B ve mülkiyeti yüzde 95 oranında çözdük, ilçede en kapsamlı imar planı çalışmasını başlattık. Bu planlarla imarın yüzde 80’ini yaşayan ve işleyen hale getirdik. Vatandaşlarımız artık binalarını kaçak değil ruhsatlı olarak yapacaklar. Başlattığımız çalışmalarımızı en kısa sürede nihayete erdireceğiz. Halkımız, hakkımızda çıkarılan istifa dedikodularına kulak asmasınlar. Biz vatandaşımıza hizmet etmeyi sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. İstifamız istenirse başımız üstüne deriz. Partimi en az benim kadar düşünüyorlardır derim.” şeklinde konuştu.

2/B arazilerini çözdük

İlçe sakinlerinin en büyük beklentisi olan 2/B’nin tamamen karşılandığını ifade eden Başkan Çelikbilek, “Milli Emlak’tan aldığımız 2/B arazilerinin tamamını vatandaşa devrediyoruz. Elimizde yüzde 1-2 ancak kalmıştır. Kalan arazilerde ormanla mahkemelik olan yerlerdir. Artık imar planları için mesai harcıyoruz.” diye konuştu.

İmar planları belli ölçüde bitti

İlçe tarihinin en kapsamlı imar planı çalışmasını yaptıklarını vurgulayan Başkan Çelikbilek çalışmaların belirli ölçüde bittiğini söyleyerek:  “Bu planların büyüklüğü diğer ilçelerin tamamından daha fazla. Devasa planlar yapıyoruz. İmar Planı çalışmaları Boğaziçi Etkilenme Bölgesi ki bizim çalışma alanımız değil belli ölçüde bitti. Gerigörünüm etkilenme bölgesi imar planları Büyükşehirden çıktı. 3194 le ilgili yakında inşaat faaliyetleri başlayacak. Köylerle ilgili ciddi bir çalışma yapıyoruz. Eminim ki bir yıl içinde biter.” dedi.

Beykoz’da imar planı yapmak çok zordur

Beykoz’da imar planı yapmanın bürokratik zorluklarını da anlatan Başkan Çelikbilek: “Beykoz’da imar planı yapmak çok zordur. İstanbul’da Sarıyer ve Beykoz haricindeki ilçeler imar planlarını İBB ile birlikte kendileri yapar. Beykoz’un imar planlarımı biz yaparız, meclisimize sunarız, İBB ile yaparız Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, İl Çevre Müdürlüğü’ne göndeririz. Bakanlıktan geçirmeden de açıklama ve uygulama yapamayız. İmar bekleyen vatandaşlarımız bunu da göz önünde bulundursunlar” şeklinde süreci özetledi.

“Yerinde Dönüşüm”le mağduriyet olmayacak  

Beykoz’da imar planlarının çıkmasını en çok kendisinin istediğini ifade eden Başkan Çelikbilek, “Yerinde dönüşüm dışında her hangi bir kentsel dönüşüm modeline de sıcak bakmıyorum. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz, kentsel dönüşümü yerinde yapacağız. Belediye olarak ilk etapta 500 hanelik toplu konut inşa edeceğiz. Bu konuda gerekli çalışmaları başlattık.” şeklinde bilgi verdi.

Beykoz’da Halk Meclisleri başlıyor

Her Perşembe Beykozluları makamında ağırladığı Halk Saati’ne ilaveten mahallelerde de her akşam Halk Meclisi kuracaklarını ifade eden Başkan Çelikbilek, ilçe sakinlerinin sorunlarını başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte yerinde dinleyeceklerini söyledi.

Başkan Çelikbilek programda üniversite kenti olma yolunda ilerleyen Beykoz’da eğitimi desteklemek için öğrenci yurdu yapacakları müjdesini de verdi.

 

selyus