Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 25 Mart 2018

Başkan Hasan Can, CNN TÜRK’ün canlı yayın konuğu oldu

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, CNN TÜRK’te yayınlanan Ahu Özyurt’un sunduğu 10’dan Sonrası programının canlı yayın konuğu oldu.

Başkan Hasan Can, canlı yayın öncesi CNN TÜRK Genel Müdürü Erdoğan Aktaş’ı ziyaret etti. Ziyarette Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükkapdan da bulundu ve ardından da CNN TÜRK’te yayınlanan ‘10’dan Sonrası’ programının canlı yayın konuğu oldu. Programda konuşmasına Alemdağ Caddesi Yayalaştırma Projesi’yle ilgili bilgi vererek başlayan Başkan Hasan Can, “Alemdağ Caddesi; Ümraniye’nin en eski ve aktif caddelerindendir. Yıllardır alışveriş için tercih edilen bu caddemizle ilgili radikal bir karar alarak caddemizi yayalara açıp, trafiğe kapattık. Üstelik şuana kadar da trafiğin kapatılmasıyla ilgili herhangi bir sorunla karşılaşmadık. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu caddemizi daha da güzelleştireceğiz” dedi.

Ümraniye’nin kentsel dönüşümde önemli gelişmeler kaydettiğine de vurgu yapan Başkan Hasan Can, “Ümraniye’de şu anda 320 bin yapı stoku var, bunun 200 bini bizim zamanımızda; kurala uygun, imara uygun, projeye uygun ve sağlıklı binalar şeklinde son 14 yılda yapıldı, bu da yüzde 64’e tekabül ediyor. 2B konusunu sorunsuz çözdük. Öte yandan İstanbul’a örnek olacağına inandığımız modern bir bölge planı hazırladık” diye konuştu.

Konuşmasına Ümraniye’de 900 bin metrekare park ve bahçe bulunduğunu belirterek devam eden Başkan Hasan Can, “Kişi başına düşen yeşil alan 11-12 metre ve bu dünya standartlarının üstündedir. Başkan Hasan Can, “Son 15 yılda farklı bir yükselişte olan Ümraniye var. İnşallah, Ümraniye için dahasını da yapacağız” şeklinde konuştu.

Son olarak Başkan Hasan Can, “Afrin’de mücadele eden kahramanlarımıza başarılar diliyorum. Allah, askerlerimize muvaffakiyetler versin. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

selyus