Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 16 Şubat 2017

Başkan Hasan Can, Habertürk’te

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Habertürk TV’de yayınlanan Noyan Doğan’ın sunduğu Bakış programının canlı yayın konuğu oldu.

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Habertürk TV’de yayınlanan Bakış programında Noyan Doğan’a Ümraniye’nin değişen imajı ve kentsel dönüşümle ilgili bilgiler aktardı. Başkan Hasan Can, “Ümraniye’nin imajını değiştirmek iddiasıyla çalışmaya başladık. İlçedeki 300 bin yapı stokunun 175 bini bizim zamanımızda yapıldı. Yani bir anlamda şehrin yüzde 60’ını yeniledik ve bunların da 75 bininin eskileri yıkılıp, yenileri yapıldı. Bu kadar üst seviye çalışmalar esnasında 13 yılda bir tane kaçak yapıya da müsaade etmedik ” dedi ve kentsel dönüşümü tam anlamıyla yaşayan Ümraniye’de, imaj değişikliğinin ne kadar kapsamlı olduğunu belirtti.

Ümraniye Belediyesinin, ilçe sınırları içinde bulunan asansörlerin periyodik kontrol faaliyetlerini artık kendi içinde kurduğu birimiyle yapmasıyla ile alakalı açıklamalarda bulunan Başkan Hasan Can, “Asansör muayenesini kendi yapan ve Türk Akreditasyon Kurumu’nda (TÜRKAK) bu belgeyi alan Türkiye’de ilk ve tek belediyeyiz. Başka bir kurumdan hizmet almak zorunda kalmıyoruz ve vatandaşa yüzde on daha ucuz hizmet sunabiliyoruz. Ayrıca bütün kontrolleri kendimiz yaptığımız için daha da emin oluyoruz” dedi.

Ümraniye’de bulunan İstanbul Uluslararası Finans Merkezinin yapım aşamaları hakkında bilgiler veren Başkan Hasan Can, “İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin bulunduğu 750 dönüm arazi içerisinde 300 bin m2 alan hafredildi. Orada temelden tavana muazzam bir sistem kuruluyor ve bu büyük çaplı merkez kurulurken ulaşımın kolay sağlanabilmesi için metro ağı projeleri de hazırlandı” dedi ve Finans Merkezinin Ümraniye sınırları içerisinde olmasından dolayı Ümraniye’ye katacağı değerden bahsetti.

2B arazileri hakkında da bilgiler veren Başkan Hasan Can, “Kazımkarabekir bölgesinde bulunan 2B arazilerinin 1/5000 ölçekli imar planları bugün, yarın veya cuma günü İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinden geçecek” dedi ve “Buradan müjdeliyorum, Ümraniye Belediyesi olarak 1/1000 ölçekli planları yapacağız ve İnşallah 2017 yaz sonuna kadar bu bölgelerde ruhsatlı inşaat yapım çalışmaları başlayacak” dedi.

Canlı yayının son bölümlerinde Başkan Hasan Can, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde haberciler için Ümraniye Belediyesi olarak hazırladıkları “Haberciler – Darbecilere Karşı” kitabı ve “Beklemek Zor – Haberci Yakını Olmak” belgeselinden bahsetti.

Kültür ve sanatta dev adımların atıldığı Ümraniye Belediyesinde bu sene 13.sünün yapılacağı resim, hikâye ve şiir yarışmalarının konusunu 15 Temmuz olarak belirlediklerini dile getiren Başkan Hasan Can, “Türkiye o gecenin Resmini, Hikâyesini ve Şiirini bekliyor” dedi.

Canlı yayın Noyan Doğan’ın yapmış olduğu çalışmalarından dolayı Başkan Hasan Can’ı tebrik etmesiyle son buldu.

selyus