Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 12 Ekim 2017

Başkan İsmail Erdem ve Sancaktepe teşkilatı FETÖ duruşmalarında

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, 15 Temmuz kanlı darbe girişimi gecesinde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde 34 kişinin şehit olduğu olaylara ilişkin görülen davayı, Pendik ve Ümraniye Belediye Başkanları ile birlikte yerinde takip etti.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yaşanan olaylara ilişkin 135’i tutuklu 143 sanığın yargılanmasına Silivri’de devam ediliyor. 3’üncü gününde devam eden davayı izlemek üzere Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin de duruşma salonuna geldi. Duruşmada verilen arada belediye başkanları tarafından toplu bir açıklama gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı İsmail Erdem, yaptığı basın açıklamasında Türk milletinin yapılan ihaneti unutmayacağını belirterek “ “Şehitler Köprüsü’nde 34 şehit verdik. O kardeşlerimizin katilleri içeride şu anda bağımsız yargı huzurunda hesaplarını veriyorlar. İnanıyoruz ki gerçek adalet yerini bulacak.34 kardeşimizin katili, hak ettiği cezalara çarptırılacak. Burada özellikle 250 şehidimize rahmet diliyoruz. Millet olarak 15 Temmuz darbe girişiminde bulunanları lanetliyoruz. 34 kardeşimiz, vatan, bayrak, millet adına canlarını feda ettiler. Ama içerideki sanıklara bakılırsa, ’onlar masum, adeta uzaydan birileri gelmiş 34 kardeşimizi şehit etmişler’. Adalet yerini bulacak milletimiz onları hiçbir zaman affetmeyecek. Tarihte onları lanetleyecek. Bu kadar vatana ihaneti son yüzyıl içerisinde bu millet yaşamamıştı” şeklinde konuştu.

selyus