Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 12 Nisan 2018

Başkan Türkmen, “İşimiz, İşiniz” dedi ve imzayı attı

Üsküdar Belediyesi bünyesinde kurulan ve “İşimiz, İşiniz” anlayışıyla çalışan İstihdam Merkezi (ÜSİM) faaliyetlerini genişletmek için dijital dünyanın önde gelen iş bulma sitelerinden Kariyer.net’le işbirliği protokolü imzaladı. Sosyal belediyecilik anlayışıyla 15.00’ü aşkın işveren ağı, İşkur, vakıf ve dernek işbirlikleri ile 10 binden fazla kişiyi iş sahibi yapan Üsküdar Belediyesi İstihdam Merkezi Kariyer.net’le gücünü daha da pekiştirdi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Kariyer.net’in oluşturduğu İşin Olsun portalı Üsküdarlı gençlerimiz ve iş arayanlar için önemli bir fırsat. Bizler de bu protokolle bu sayfayı gençlerimize açmış oluyoruz. Belediyelerin işsizlere iş bulması doğrudan görevi olmayabilir ama bizler, toplumumuzun ihtiyacına zemin olabilecek ne tür imkân ve faaliyet varsa bunları kendimize iş kabul ettik. Protokolle Üsküdarlı gençlerimizin, işsizlerimizin girebileceği önemli bir kapı açılmış oluyor. Sevgili gençlerimiz bu kapıdan girerek, iş hayatlarında, aile hayatlarında önemli bir refaha, huzura ve sevgiye kavuşsunlar istiyoruz.”

Ulaşım, alt yapı, meydan çalışmaları, örnek kentsel dönüşüm, yeni sosyal tesisler, çocuk, kadın, genç ve yaşlılara yönelik sayısız sosyal ve kültürel faaliyetleriyle fark yaratan Üsküdar Belediyesi, istihdama destek olabilmek için de çalışmalarını yoğunlaştırdı.  İstanbul ve Üsküdar’da yaşayanlara istihdam konusunda katkı sağlamak amacıyla kurulan Üsküdar İstihdam Merkezi (ÜSİM) işsizleri yeni işlerle buluşturabilmek için dijital dünyanın önde gelen iş bulma kuruluşu Kariyer.net ile potokol imzaladı. 1500 den fazla işveren ağı, İşkur, vakıf ve dernek işbirlikleri ile işsizliğe çare olabilmek için çalışan Üsküdar Belediyesi işbirliği yaptığı Kariyer.net’in “İşin Olsun” portalı üzerinden  iş imkanı ağını büyüttü. İş bulmak için Üsküdar İstihdam Merkezi’ne (ÜSİM) başvuruda bulunan işsiz gençler artık  kariyer.net’in işe yönelik tüm imkan ve fırsatlarından yararlanabilecekler.

TÜRKMEN, “GENÇLERİMİZİN REFAHI İÇİN ÖNEMLİ BİR KAPI AÇTIK”

İmza protokolünde konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, işsiz genç ve Üsküdarlıları iş sahibi yapmayı kendilerine görev edindiklerini söyledi:

“Üsküdar Belediyesi Kariyer.net’le işbirliği yaparak bir ilke daha imza attı. Türkiye’nin, İstanbul’un ötelenemez, ertelenemez ihtiyacı olan işsizliğe bir nebze olsun çare olacak bir protokolü hayata geçiriyoruz. Kariyer.net’le yaptığımız bu anlaşma Üsküdarlılar için çok önemli. Kariyer net’in işçi ile işvereni buluşturan önemli bir tecrübesi var. Biz de Üsküdar Belediyesi olarak bu tecrübeden istifade etmek istiyoruz. Bize başvuran gençlerimiz, Üsküdarlılar çok rahat, aradıkları işi bulma imkânına sahip olacaklar. Üsküdar İstihdam Merkezi ÜSİM’i kuralı 4 yıl oldu. 4 yılda 50 binin üzerinde bize iş başvurusu yapıldı. Bunun yaklaşık 9 binine iş bulduk. Başvuru yapan 50 bin kişinin yüzde 80’i mavi yakalılardan oluşuyor. Bu demektir ki 40 bin işsiz bu protokolden olumlu etkilenecek. Protokolle inşallah hızlı bir istihdam imkanına zemin bulmuş olacağız. Amacımız iş arayanların kolayca muhataplarını bulmasını temin etmek. İstanbul’da iş arama ve bulma kanallarını efektif kullanabilirsek, istihdama çok ciddi pozitif manada katkı sağlanabileceğine inanıyorum. İşin Olsun portalı Üsküdarlı gençlerimiz ve iş arayanlar için önemli bir fırsat demektir. Bizler de bu protokolle bu sayfayı gençlerimize açmış oluyoruz. Belediyelerin işsizlere iş bulması doğrudan görevi olmayabilir ama bizim, toplumumuzun ihtiyacına zemin olabilecek ne tür imkan ve faaliyet varsa bunları kendimize iş kabul ettik. Dolayısıyla işsiz gençlerimize de işçi arayan işverenlerimize de yardımcı olabilecek, zemin oluşturabilecek ÜSİM’i bu amaçla kurduk. Bugün de ÜSİM’in kuruluşundan bu yana en önemli gününü yaşıyoruz. Ciddi bir açılım gerçekleştirmiş olacağız. Böylece Üsküdarlı gençlerimizin, işsiz gençlerimizin girebileceği önemli bir kapı açılmış oluyor. Sevgili gençlerimiz bu kapıdan girerek, iş hayatlarında, aile hayatlarında önemli bir refaha, huzura, sevgiye kavuşsunlar istiyoruz.”

UYSAL, “İLK ANLAŞMAMIZI ÜSKÜDAR BELEDİYESİ İLE YAPTIK”

“İşin Olsun” portalını hayata geçiren Kariyer.net’in Genel Müdürü Fatih Uysal ise, gençlere iş bulunması konusunda Üsküdar Belediyesi ile önemli bir işbirliğine imza attıklarını söyledi:

“Kariyer.net’in  İşin Olsun uygulaması büyük ilgi görüyor. Bunu daha da tabana yayma çabasındayız. Üsküdar Belediyesi Türkiye’nin gözbebeği olan en önemli belediyelerden birisi. Kariyer.net olarak belediyelerle ilk işbirliğimizi de Üsküdar Belediyesi İstihdam Merkezi (ÜSİM) ile yapıyoruz. Buradaki amacımız Üsküdar Belediyesi’ne istihdam amacıyla gelen vatandaşlarımızı İşin Olsun uygulamasına yönlendirerek iş bulma sürecini hızlandırmak.”

ÜSİM ENGELLİLERE DE İŞ BULUYOR

Üsküdar İstihdam Merkezi (ÜSİM) sadece gençler, işsizler değil, engelli işsizlerin de umudu oluyor. İş müracaatında bulunan engelliler, Türkiye’nin önde gelen marka firmalarının temsilcileriyle buluşturuluyor. Engelliler de hem ailelerine hem de ülke ekonomisine katkıda bulunmasının mutluluğunu yaşıyor.

selyus