Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 22 Kasım 2017

Başkan Uysal, rantçıların CHP’li belediyelere olan yakınlığından bahsetti!

İBB Başkanı Mevlut Uysal, “Bürokratlarımız burada ilçelerinizde de ilçe belediyeleri ihaleler yapıyor. Rantçılık yapıp, çantacılık yapanlar kim acaba? Oraya da bir sandık koysak acaba AK Parti’ye ne kadar oy çıkar? Biz CHP’li belediyelerle işimizi daha rahat yürütüyoruz diyenler kim acaba?”

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Kasım ayının 7. birleşiminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2018 yılı bütçesini görüştü. Mecliste bütçe üzerine bir konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, ayrıca CHP’li Meclis Üyesi Hakkı Sağlam’ın konuşmasında dile getirdiği eleştirilere değinerek 1994 yılı öncesinde İstanbul’da yaşanan olumsuzlukları anlattı.

Başkan Uysal, “Ben, 1983’te İstanbul’a geldim. Ben gelinceye kadar İstanbul’da CHP’liler iktidardaydı. 1984-1989 yılında ANAP dönemi oldu, 1989-1994 yılına kadar yine CHP iktidarı oldu. O günlerde sokaklarda su depolamak için plastik bidonlar satılırdı. O da biterdi, bazı cami önlerinde çeşmeler vardı. Millet orada kuyruğa girerdi. Gazeteler maske dağıtırdı, insanlar İstanbul’un havasından zehirlenmesin” diye konuştu.

“AK PARTİ’YE OY VEREN İNSANLARI DA BAŞKALARINA SUİİSTİMAL ETTİRMEYECEĞİZ”

Konuşmasında İstanbul’da yeni bir dönem başlatalım diyen Mevlüt Uysal, “İstanbul’da yüksek kulelerin hangi ilçede olduğunu milletimiz görüyor. Diyorlar ki; ‘Büyükşehirden geçti’. Peki, senin ilçe belediyen niye itiraz etmedi? Niye dava açmadın? Yeni dönemde biz, insanların hassas olduğu konuları ortaya koyacağız. Ama o samimi, hizmet bekleyen AK Parti’ye oy veren insanları da başkalarına suiistimal ettirmeyeceğiz. Hepsine hizmet götüreceğiz. O rantçıların kapısında olan hizmeti, varoşlara da götüreceğiz” dedi.

“RANTÇILIK YAPIP, ÇANTACILIK YAPANLAR KİM ACABA?”

CHP’lilerin kendilerini rantçılıkla suçladığını ifade edan Başkan Uysal, “CHP zihniyeti, bizi rantçılıkla suçluyorlar. Arkadaşlar ben buraya Başakşehir Belediye Başkanlığından geldim. Ne kadar yüksek bedelle satılmış, rantçı insanların oturduğu yer varsa AK Parti’ye o kadar az oy çıkıyor. AK Parti nasıl rantçı acaba. Yeşilköy’de Florya’da 1 buçuk, 2 milyon dolara daire satılan yerde AK Parti’nin oyu ne kadar acaba. 15-20 milyon dolarlara yalı mahiyetinde satılan Boğazlardaki rantçıların sandıklarından çıkan AK Parti’nin oyları ne kadar acaba? Bürokratlarımız burada ilçelerinizde de ilçe belediyeleri ihaleler yapıyor. Rantçılık yapıp, çantacılık yapanlar kim acaba? Oraya da bir sandık koysak acaba AK Parti’ye ne kadar oy çıkar? Biz CHP’li belediyelerle işimizi daha rahat yürütüyoruz diyenler kim acaba? Arkadaşlar onun için görevimiz biraz daha ağırlaştı, halkımız bize gerçekten güvendi, seçti seçmeye devam etti ama biz görevimizi yaparsak” şeklinde konuştu.

selyus