Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 27 Kasım 2015

Başkan Yazıcı, “İlçedeki değişimlerimiz Tuzlalıların beklentileriyle uyumlu”

7. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi’ni katılan Başkan Yazıcı, “Bugün yaptığınız hizmetler, ilçenizin yarınına da hitap etmiyorsa vaktinizi ziyan etmiş oluyorsunuz.  Bizim Tuzla’nın geleceğini de planlayarak yapmış olduğumuz her hizmet, beraberinde değişimi de getiriyor. Değişimi de, toplumun istek ve beklentileriyle uyumlu, gerçekçi, çözüm odaklı ve sürekliliği olan bir olgu olarak görüyoruz.

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), 7. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi’ni ‘Değişen Dünya Gelişen Malzeme’ temasıyla gerçekleştirdi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ‘Değişimi ve Geleceği Yönetmek’ konulu oturumda Tuzla Marina ve Tuzla Şelale Eğitim Parkı’nı sektör liderlerine tanıttı.

Gün boyu süren zirveye Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı F. Fethi Hinginar, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, TürkMMMB Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Süreyya Ural, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Mertöz, TürkSMD Yönetim Kurulu Başkanı Aytek İtez, İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Murat Kalsın, TİM Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve çok sayıda konuk katıldı.

“TUZLA’DA GÜVENLİ YAPILAR EĞİTİM MERKEZİ KURUYORUZ”

Zirvenin açılış konuşmasını gerçekleştiren, aynı zamanda zirveye ev sahipliği yapan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı F. Fethi Hinginar, inşaat sektörünün, çatısı altında topladığı yüzlerce alt dalla birlikte Türkiye ekonomisinin en değerli kaynaklarından biri olduğunu söyledi. Hinginar, Türkiye’de güvenli ve kaliteli yapı bilincinin oluşturulması, vatandaşların güvenli ve kaliteli yapılar hakkında bilgilerinin arttırılmasını sağlamak amacıyla Tuzla Belediyesi ile birlikte Tuzla Şelale Eğitim Parkı’nda Güvenli Yapılar Eğitim Merkezi’ni kuracaklarını belirtti.

Türkiye inşaat malzemeleri sektörünün 2014 yılı rakamları konsolide edildiğinde 21.2 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiğine değinen Hinginar, “2023 vizyonuyla 500 milyar dolar ihracatın gerçekleştirilmeyi hedefleyen ülkemizde, bizlerin inşaat malzemesi sanayicileri olarak, 20 milyar dolar seviyelerinde olan ihracatımızı 5-10 yıl gibi kısa bir sürede 50 milyar dolara, hatta 100 milyar dolara çıkarmamamız için hiçbir neden yoktur. Biz, sektör olarak bu gücü ve vizyonu kendimizde görüyoruz” dedi.

TUZLA, VİZYON PROJELERLE GELİŞİYOR

Zirvenin 4.oturumunda Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak değişim ve gelecek yönetimini yerel yönetimler açısından ele aldı.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, başta Tuzla Marina ve Tuzla Şelale Eğitim Parkı olmak üzere Tuzla’nın vizyon projelerle geliştiğini vurguladı. Tuzla Belediyesi olarak şehrin geleceğinin de kendilerine emanet edildiği bilinciyle proje ürettiklerini ve uyguladıklarını belirten Başkan Yazıcı, “Bugün yaptığınız hizmetler, ilçenizin yarınına da hitap etmiyorsa vaktinizi ziyan etmiş oluyorsunuz.  Bizim Tuzla’nın geleceğini de planlayarak yapmış olduğumuz her hizmet, beraberinde değişimi de getiriyor. Değişimi de, toplumun istek ve beklentileriyle uyumlu, gerçekçi, çözüm odaklı ve sürekliliği olan bir olgu olarak görüyoruz. Örneğin Tuzla Marina’yı sadece bir ticari yatırım olarak görmüyoruz. Tuzla’da bir merkez oluşması, Tuzla’da yaşayan işsizlerin eğitilerek burada istihdam edilmesi gibi sosyal çatışmayı önleyen, ekonomik kalkınmayı sağlayan bir hizmet olarak değerlendiriyoruz. Şelale Park’ın ismini Şelale Eğitim Parkı olarak değiştirdik ve donanımını da bu tanıma uygun hale getiriyoruz. 110 dönümlük bir alanda sadece park yapmıyor, bu parkı ilçemiz ve bölgemizde bir eğitim merkezi olması için hazırlıyoruz. Tuzla, değişimi yaşıyor ve bu değişim gündelik hayatla sınırlı kalmıyor, geleceğine de sağlam bir zemin hazırlanarak sürüyor” dedi.

selyus