Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 23 Nisan 2016

Başkanın koltuğuna oturdular!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da ilköğretim okulu öğrencileri mülki amirlerin koltuklarını devraldı. Çocuklar, bu kapsamda Sancaktepe Belediye Başkanlık makamına oturdu.

Öğrenciler 23 Nisan kutlamaları çerçevesinde Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’i makamında ziyaret etti. Ziyareti yapan Kemal Türkler İlkokulu öğrencileri Belediye Başkanı İsmail Erdem’e çiçek takdim ederek başkanlık koltuğunu devraldı. Minik öğrenciler, ilk olarak teşekkür konuşması yaparak çocuk oyun alanlarının ve parkların artırılmasını, sosyal ve kültürel faaliyetlerin devamlılığı ve yeşil alanların daha da çoğaltılmasını istediler. Sancaktepe Belediyesi’nin Bilgi Evleri’nden faydalandıklarını ve okuldan çıkınca ödevlerini orada yaptıklarını, İnternet’e ihtiyaç duyduklarında bilgi evinden faydalandıklarını belirten öğrenciler Sancaktepe’de daha fazla Bilgi Evi olmasını istediler. 

23 Nisan’ın ülkemiz, demokrasimiz, milletimiz ve çocuklarımız için neşe ve coşku kaynağı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı İsmail Erdem, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız, dilimizin ucuyla değil, bütün içtenliğimizle yürekten kutlamamız gereken bir bayramdır. Çünkü 23 Nisan’ın çocuklara armağan edilmesinin ardında önemli bir espiri yatmaktadır. Burada hem egemenliğin hem demokrasinin çocuklarımıza iyi öğretilmesi istenmektedir” dedi. Başkan Erdem, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Bugünün küçükleri yarının büyükleridir” diyerek gelecek için önceliğimizi belirlemiştir. Dünyada kutlanan ilk çocuk bayramını bizlere armağan ederek çocuklara verdiği önemi göstermiştir. Bu koltuklarda bizlerden sonra onlar oturacak. Onlara daha iyi bir gelecek bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Minik öğrenciler temsili görevini tamamladıktan sonra makamını tekrar İsmail Erdem’e teslim etti. Öğretmenlerinde yer aldığı ziyarette Başkan İsmail Erdem, öğrencilerle sohbet ederek sorularını yanıtladı. Başkan Erdem, sohbetin ardından öğrencilere hediyeler takdim etti.

selyus