Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 4 Nisan 2016

Battal İlgezdi basından özür diledi

Geçtiğimiz günlerde CHP Ataşehir Olağan Kongresi’nde gazetecileri ajanlıkla suçlayan CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, basının sert tepkisi karşısında pabucun pahalı olduğunu gördü ve “Sizi kastetmedim” diyerek özür geldi.

Sonsayfa’nın haberine göre geçtiğimiz günlerde basın mensuplarının CHP Ataşehir Olağan Kongresi’ne davet edildiği esnada Battal İlgezdi’nin “kasetlerimi AK Parti’ye götüren ajanlar var, lütfen basın mensupları dışarı çıksın” sözünün üzerine gazetecilerden tepki gelmişti. Bu tepkilerin ardından bugün basın mensuplarıyla bir araya gelen İlgezdi verdiği tepkiden dolayı basın mensuplarından özür dileyerek imar çalışmalarıyla ilgili önemli gelişmeleri açıkladı.

“SÖZLERİM YANLIŞ ANLAŞILDI”

Sözlerini yalnızca basın mensuplarını kastederek söylemediğini belirten İlgezdi son zamanlarda yalan yanlış haberlerle sürekli gündemde olmaktan rahatsızlık duyduğunu belirtti. Ajanlık yapan kişi ya da kişilerin örgütten de olabileceğini söyleyen İlgezdi yaptığı çıkıştan dolayı özür diledi ve bundan sonra her ay mutlaka medya mensuplarıyla bir araya geleceğini de sözlerine ekledi.

Gazetecilerle Ataşehir Meclis Salonu’nda bir araya gelen İlgezdi basın mensuplarının mesleklerinin gerektirdiği şeyleri yapması gerektiğini söylerken aslında kendisinin orada CHP’nin kendi içerisindeki sorunları rahatlıkla tartışabilmesi için basın mensuplarını dışarı aldığını ancak sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi.

“KADİR TOPBAŞ’I YANLIŞ TANIMIŞIM”

İmar çalışmalarıyla ilgili de önemli açıklamalarda bulunan İlgezdi kısa bir süre önce Ataşehir’in bitmek bilmeyen imar problemini çözüme kavuşturmak adına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile bir araya geldiğini söyledi. Topbaş’ı bu zamana kadar yanlış tanıdığını söyleyen İlgezdi aslında onun tam bir proje adamı olduğunu da özellikle belirtti.

Kadir Topbaş’ın etrafındaki insanların onu yanlış yönlendirdiğini ve bundan dolayı da Ataşehir’in imar probleminde gecikmeler olduğunu söyleyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, merakla beklenen imar probleminin de Topbaş’la yaptıkları görüşmenin ardından kısa bir süre içerisinde nihayete erdirileceğinin müjdesini verdi.

“YALAN YANLIŞ HABERLERİM YAPILIYOR”

Son zamanlarda aslı astarı olmayan haberler yüzünden sürekli gündemde olduğundan şikayet eden Battal İlgezdi bunlardan ziyade vermiş olduğum hizmetlerle gündeme gelmek isterim dedi. Şu anda devam eden bir kaç davası olduğunu ve bunların çoğundan da aklandığını söyleyen İlgezdi gerçeklerin bir bir ortaya çıktığını ancak yandaş medyanın bunları görmezden geldiğini söyledi.

Görüşmenin ardından tekrar özür dileyen İlgezdi’nin bu davranışı basın mensupları tarafından takdirle karşılandı. İlgezdi’nin her daim yapıcı olduğunu ve bu davranışından dolayı insanlar tarafından samimi bulunduğunu belirten medya mensupları bu davranışın bütün siyasi liderler tarafından örnek alınması gerektiğini de belirttiler.

Kaynak: Sonsayfa

selyus