Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 3 Şubat 2016

Belediye Başkanları Pendik’te

İstanbul Anadolu Yakası Belediye Başkanları Koordinasyon Toplantısı,  Dr. Kenan Şahin’in ev sahipliğinde Pendik’te gerçekleştirildi.  Konuk Belediye Başkanları, toplantıdan sonra PenCR Sanat Kahve ve Kızılay Kan Bağışı noktasını da ziyaret ettiler. Toplantıya AK Parti İstanbul eski İl Başkanı ve İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu’da katıldı. 

Her ay bir ilçenin ev sahipliğinde bir araya gelen Anadolu Yakası Belediye Başkanları, Şubat ayı toplantısında Pendik’te buluştu. Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’in evsahipliğinde Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde düzenlenen toplantıya AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu,  AK Parti İstanbul İl Yerel Yönetimler Başkanı Ahmet Cin ile Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu katıldı.   

Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda ilk olarak bir önceki toplantıda alınan kararların değerlendirilmesi yapıldı. Koordinasyon toplantısında ayrıca belediyelerin ortak sorunları masaya yatırıldı ve ortak çözümler tartışıldı.

SANAT KAHVE BEĞENİ TOPLADI

Toplantı sonrası Pendik Belediyesinin El Sanatları Satış Merkezi’ni genişleterek hizmete kazandırdığı PenCR Sanat Kahve’de bir süre oturarak sohbet eden konuk belediye başkanları, mekan konusundaki beğenilerini Başkan Kenan Şahin’e ilettiler. Başkan Şahin,  konuklarına El Sanatları Satış Merkezi’ni de gezdirerek kurslarda üretilen eserleri tanıttı.

KAN BAĞIŞINA DESTEK

Ardından Kızılay Kan Bağışı noktasını da ziyaret eden Belediye Başkanları, Pendik Kızılay Şubesi’nin Gazipaşa meydanında gerçekleştirdiği kan bağışı kampanyasına destek verdi. Geçtiğimiz ay da kan vererek düzenli olarak uyguladığı bağışına devam eden Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Pendik’in bu konuda örnek bir duyarlılık gösterdiğini belirtti. Geçtiğimiz yıl ilçede 12 bin ünite kan bağışının gerçekleştiğini vurgulayan Başkan Şahin, ülkemizde tüm vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.

selyus