Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 15 Aralık 2015

Beyoğlu Belediyesi Sosyal Market’e bir ödül daha

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın öncülüğünde, ihtiyaç sahibi vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek amacıyla kurulan Sosyal Market, Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği tarafından düzenlenen İşletme 2023 Zirvesi’nde  ‘Sorumlu Şehirler Ödülü’ne layık görüldü. Proje ayriyeten, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından 2012 yılında örnek proje ilan edilerek tüm yerel yönetimlere tavsiye edilmişti.

Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği tarafından, Türkiye’nin 2023 yılındaki kalkınma hedeflerine ulaşmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen İşletme 2023 Zirvesi, The Edition Hotel’de gerçekleştirildi. Özel Sektör, Kamu Kuruluşları ve Sivil Toplum Örgütlerini bir araya getiren zirvede, açtıkları stantlarda projelerini tanıtma imkânı bulan kurumlar, zirvedeki panellerde de sunumlar gerçekleştirdiler. ‘İş için Beceriler’ ve ‘Sorumlu Şehirler ve Sürdürebilir Yaşam’ konulu iki panelden oluşan zirveye, Sosyal Market Vakfı’nın yanı sıra THY, FORD OTOSAN, FRİTERM, HBSC, VİKO, YAPI KREDİ ve İETT gibi büyük kurumlar da katıldı. 

SOSYAL MARKET ‘SORUMLU ŞEHİRLER ÖDÜLÜ’NE LAYIK GÖRÜLDÜ

Günün sonunda örnek projelere teşvik amacıyla plaketler takdim edilen zirvede, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın öncülüğünde, Beyoğlu Belediyesi ve Sosyal Market Vakfı işbirliğiyle kurulan Sosyal Market, Gıda Bankacılığı Sistemi ile sosyal sorumluluk kapsamında kurumların ve işletmelerin yaptığı bağışları gider olarak gösterebilen ve yapılan yardımların kimlere ulaştığını düzenle olarak bağışçılara rapor eden şeffaf bir yapıyla faaliyet gösterdiği için ‘Sorumlu Şehirler Ödülü’ne layık görüldü. Ödülü, Beyoğlu Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ali Koca takdim aldı. Zirvede, günümüzün en büyük sorunlarından olan işsizlik, iklim değişiklikleri, kaynakların tüketilmesi, finansal krizler ve demografik değişimler gibi konularda uzman kişilerin görüşlerine de yer verildi.

DAHA ÖNCE DE ‘EN GÜVENİLİR, EN UMUT VAAT EDEN PROJE’ SEÇİLMİŞTİ

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın öncülüğünde ihtiyaç sahibi vatandaşların ihtiyaçlarını onurlu ve çağdaş bir şekilde giderebilmelerini sağlamak amacıyla kurulan “Sosyal Market” bu güne kadar birçok ödüle layık görüldü.2010 yılından beri 1500’den fazla urun çeşidiyle ihtiyaç sahibi 5500 aileden 30.000 vatandaşımıza sürekli ve karşılıksız olarak hizmet veren Sosyal Market Projesi, Dünya e-Devletler Organizasyonu’nda (We-Go) Sosyal Kart ve Gıda Bankacılığı Projesi, “Sosyal Hizmetler Kategorisi’nde “En güvenilir, en umut vaat eden proje” seçilmişti. Proje ayriyeten, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından 2012 yılında örnek proje ilan edilerek tüm yerel yönetimlere tavsiye edilmişti.

selyus