Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 27 Ağustos 2018

Bu yaptığın doğru mu?, Altınok Öz!

Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Belediyesi’nin İşitme Engelliler Orkestrası’na ABD’de düzenlenecek festival için davet geldi. Belediye Başkanı Altınok Öz, meclis kararına son anda bir ekleme yaparak 11 müdürünü de 300 bin TL ödeyerek engelli orkestra ekibiyle birlikte festivale gönderdiği iddia ediliyor. CHP Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, ‘Bu yaptığın doğru mu?’ 

Akşam gazetesinin haberine göre Kartal Belediyesi Meclisi bu yıl San Francisco’da 6’ncısı düzenlenen Urban Dance Company etkinliği için Kartal İşitme Engellileri Orkestrası’nı Amerika’ya gönderme kararı aldı.

MECLİS DEVRE DIŞI BIRAKILDI

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, aynı meclis kararına son anda bir ekleme yapıp “Başkanlık oluru” ile belediyenin çeşitli birimlerinde görev yapan kendisine yakın 11 müdürü Amerika’daki festivale gönderme kararı aldığı iddia ediliyor. Başkan Öz’e soruyoruz: 5 günlük gezi için birim müdürlerine belediyenin kasasından 101 bin lira uçak bileti ve vize masrafı ödendiği, konaklama ve diğer giderlerle 11 müdürün ABD gezisinin maliyetinin 300 bin TL’yi bulduğu doğru mu?

AK PARTİ’Lİ BEKTAŞ’TAN TEPKİ GELDİ

AK Partili Meclis Üyesi Metin Bektaş, belediyenin müdürlere kıyak geçtiğini belirterek karara büyük tepki gösterdi. Bektaş, “San Francisco’daki festivale belediyemiz bünyesinde bulunan İşitme Engelliler Orkestrası’nın katılması için oy birliği ile karar verilmiştir. Aynı meclis kararında oraya gidecek diğer personellerin de isimleri ve gerekçeleri yazılıp izin alınması gerekirken, Sayın Öz meclisi devre dışı bırakarak encümen kararıyla kendine yakın olan birim müdürlerini de götürme kararı alıyor. Yaklaşık 400 milyona yakın borcu olan belediyede böyle bir masraf yapamaz” dedi.

selyus