Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 21 Eylül 2016

Çamlıca Camii çevre projesi İBB Meclisi’nden geçti

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 21 Eylül Çarşamba günkü 3. oturumunda gündeme gelen “Üsküdar İlçesi Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı” meclisten geçti. Üsküdar’ın 33 yıllık kangrenli sorununun meclisten geçmesi üzerine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İBB Meclisi’nde ilgili komisyonlara ve meclis üyelerine kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

Üsküdar Belediye Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in hassasiyetle üzerinde durduğu ve yakından takip ettiği Üsküdar’ın 33 yıllık kangrenli imar sorunu İBB Meclisinden geçti. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı 3. oturumunda önemli maddeler görüşüldü. Meclisin 21 Eylül Çarşamba günkü oturumunda gündeme gelen, “Üsküdar İlçesi Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı” ilan edilmesi talebi İmar ve Bayındırlık, Kentsel Yenileme ile Deprem ve Doğal Afet Komisyonları tarafından müşterek incelendikten sonra 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 73’üncü maddesi gereği uygun görüldükten sonra meclise gönderildi. İBB Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet, Üsküdar Belediyesi’nin “Üsküdar İlçesi Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı” ilan edilmesi talebini meclisin onayına sundu. Duyarlı meclis üyelerinin onayı ile Üsküdar için hayati önem taşıyan bu önemli madde meclisten geçmiş oldu.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in yoğun gayretleri ve ikili görüşmelerinin ardından “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı” Kentsel Yenileme -İmar ve Bayındırlık Deprem ve Doğal Afet Komisyonlarının incelemesi sonucunda müşterek raporu meclise olumlu havale edildi. Bu önemli konuyu yakından takip ederek bugünlere getiren Başkan Türkmen’in gayretleri sonucunda bugün meclisten olumlu geçtiğini tüm Üsküdarlıların ve özellikle de Çamlıca halkının bilmesi önemlidir. 

“ÜSKÜDAR’IMIZA İSTANBUL’UMUZA HAYIRLI OLSUN”

Konuyla ilgili İBB Meclisinde bir açıklama yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Sayın arkadaşlar, bu gün Üsküdar Belediyemiz ve Üsküdar ilçemizle ilgili büyükşehir meclisimizde özellikle boğaz bölgesini ilgilendiren hususlarda kararlar alınmıştır. Ben bütün meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Boğaz yeri ve etkilenme bölgesiyle ilgili yaklaşık bir yıl önce başlayan plan süreci bu gün itibari ile sona ermiş oldu. Üsküdar’ımıza İstanbul’umuza hayırlı olsun. Emeği geçen teknik olsun, bütün imar komisyonunda ki arkadaşlara, meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi. 

selyus