Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 5 Ekim 2016

Canlı yayınların bilinen ismi Başkan Can, her zaman gündemde

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, TGRT Haber’e canlı yayın konuğu olarak katıldı. Yayın öncesinde TGRT Haber’in yeni Genel Yayın Yönetmeni Yücel Koç’u ziyaret ederek görevinde başarılar dileyen canlı yayınların bilinen ismi Başkan Can, her zaman gündemde.

Görüntülü ve yazılı basının aranan ismi, deneyimli yerel yönetici, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, TGRT Haber’e canlı yayın konuğu olarak katıldı. 15 Temmuz Darbe Girişimi sürecinde ilçedeki etkinliklerden ve belediyenin genel faaliyetlerinden bahseden Başkan Hasan Can, önceki darbeler ve darbe teşebbüslerinde yaşananları anlattı.

Başkan Hasan Can, 15 Temmuz Darbe Girişimi akşamı yaşadıklarını anlatarak, “Aklımdan bir an bile ‘Bunlar bu darbede başarılı olabilirler’ gibi bir düşünce geçmedi. Milletin uzunca bir süreden beri yaşadığı süreçleri biliyoruz; darbe girişimleri, darbeler, vesayetler gibi heveslere karşı millette büyük bir tepki vardı. Bu darbe hareketinin duyulmasıyla da millette muazzam bir hareket başladı” dedi.

Beraber çalıştığı arkadaşları, teşkilatları ve Ümraniyelilerle beraber meydanlara çıktıklarını, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Kısıklı gibi stratejik noktaların Ümraniyeliler tarafından tutulduğunu dile getiren Başkan Can, “İnsanları bir yerlere sevk edebilmek için büyük bir emek sarf etmeniz gerekiyor, fakat o akşam mıknatıs gibi organize olundu. Allah insanların kalbinden ölüm korkusunu aldı, her kesimden her yaştan insan, yani tüm Türkiye sokaklardaydı. Çöp kamyonlarımızı ve belediye araçlarımızı Şile istikametinden gelen yolların kesilmesi için kullandık” diye konuştu.

Başkan Hasan Can, özellikle kadınların ve gençlerin o akşamki savunmalarının değerinden bahsetti. “Dünya tarihi açısından da fevkalade önemli olan bu hadiseler, tarihte gerçekleşen destan niteliğindeki olayların yalnızca tarihte kalmadığını hepimize gösterdi” diyen Başkan Hasan Can, demokrasi nöbetleri sürecinde de Ümraniyelilerin gösterdiği vatanseverliği anlattı. Gece belli bir saate kadar Ümraniye 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda, sonrasında da Kısıklı Meydanı’nda nöbet tutan vatandaşlar için belediye tarafından verilen destekten bahseden Başkan Hasan Can, 2016-2017 Kültür-Sanat Sezonu’nda 15 Temmuz darbe girişimi’nin özellikle gençler tarafından idrak edilebilmesi için etkinliklerde farklı bir düzenlemeye gidildiğini anlattı.

Geleneksel Resim, Hikâye ve Şiir yarışmalarının, alanında tek örnek olduğunu ve bu yılki yarışmaların konusunun da 15 Temmuz olduğunu anlatan Başkan Hasan Can, “Allah bu milleti bir daha böyle bir hadiseyle sınamasın” diyerek konuşmasını noktaladı.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, yayın öncesinde TGRT Haber’in yeni Genel Yayın Yönetmeni Yücel Koç’u ziyaret ederek görevinde başarılar diledi..

selyus