Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 26 Kasım 2015

Çekmeköy Belediyesi Fas’ta

Çekmeköy Belediyesi ve Fas’ın Berrechid Belediyesi arasında iş birliği protokolü Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ile Berrechid Belediye Başkanı Abdurrahim El Kamil tarafından imzalandı.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve birim müdürlerinin katılımıyla gerçekleşen Fas ziyaretinde, iş birliği protokolü imzalandı. Fas’ın Berrechid Belediye Başkanı Abdurrahim El Kamil’in misafir ettiği Türk ekibi, Fas’ta teknik incelemelerde bulundu. Çevre ve belediyecilik faaliyetleri alanlarında yapılan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunan ekipler, Türkiye ve Fas halkları arasındaki kardeşlik ilişkilerini göz önünde bulunduran iş birliği protokolü imzalandı.

Protokolde,

1. İki belediye arasında her türlü bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılması,

2. Ortak çıkarlar ve ortak pozisyonlar ile ilgili olarak koordinasyon ve işbirliği yapılması, uluslararası ilişkilerde karşılıklı destek sağlanması,

3. İki kurum arasında kurum yetkililerine yönelik kapasite geliştirme ve eğitim programları düzenlenmesi ve karşılıklı personel değişimi ve stajlar düzenlenmesi

4. Taraflar tarafından, öz kaynaklar, ulusal ve uluslararası kaynaklar ile ortak projeler geliştirilmesi ve uygulanması

5. İki ülkenin ve yabancı ülkelerin belediyeleri arasında işbirliği ağlarının geliştirilmesi konularında uzun vadeli ilişkiler ve işbirliği maddeleri yer alıyor.

 

 

selyus