Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 24 Mart 2018

Çekmeköy Kent Konseyi Kadın Meclisi, yabancı vatandaşları Başkan Poyraz’la buluşturdu

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköy Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen toplantıya katıldı. Başkan Poyraz, ilçede yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlarla Güngörmüşler Konağı’nda bir araya geldi.

Çekmeköy Belediyesi ve Çekmeköy Kent Konseyi’nin organize ettiği toplantıda Çekmeköy’de yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlar bir araya geldi. Uluslararası Irk Ayrımı İle Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında organize edilen programa Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköy Kent Konseyi Başkanı Hatice Sıraç, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Yüksel Aşık ve üyeleri katıldı.

Güngörmüşler Konağı’nda gerçekleşen toplantıda katılımcıları selamlayan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Millet olarak dinimizden, atalarımızdan, töremizden ve örfümüzden aldığımız güçle asırlardır tüm milletlere hoşgörü ve saygı çerçevesinde yaklaşıyoruz. Bizim milli ve manevi değerlerimiz, insanları dışlayan hiçbir anlayışa asla müsaade etmemektedir. Peygamber Efendimiz Veda Hutbesi’nde “Arap’ın Arap olmayana, Arap olmayanın da Arap üzerine üstünlüğü olmadığı gibi; kırmızı tenlinin siyah üzerinde, siyahın da kırmızı tenli üzerinde bir üstünlüğü yoktur,” demiştir. Hazreti Mevlana “Ne olursan ol yine gel”, Yunus Emre de “Yaratılanı hoş gördük, Yaratan’dan ötürü” demiştir. Bizler kendimize rehber olarak aldığımız atalarımızın ışığında, yurdumuzda bulunan tüm milletlerle uyumlu şeklide yaşayıp Allah’ın bize verdiği nimetleri bölüşüyoruz. İlçemizde de aynı uyum ve sağduyu hakim. İnşallah yurdumuza hep birlikte hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.

selyus