Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 7 Ekim 2017

Çekmeköy’ün 2018 bütçesi meclisten geçti

Çekmeköy Belediye Meclisi Ekim ayı 4. Birleşiminde görüşülen 2018 yılı performans programı ve 2018 yılı bütçesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Çekmeköy Belediye Meclisi Ekim ayında beş birleşimle tamamlandı. Meclisin 4. Birleşiminde 2018 yılı performans programı ve bütçesi görüşüldü.  Meclis 1. Başkan Vekili Selamet Aygün’ün başkanlık yaptığı oturumda performans programı ve bütçe sunumları yapıldı. Muhalefet partileri ve bağımsız üyenin yaptığı konuşmaların ardından söz alan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, 2018 yılı yatırımları ile ilgili birbiri ardına müjdeler verdi.

“KESİNLİKLE SEÇMEN AYRIMI YAPMADAN HİZMET EDİYORUZ”

2017 yılında hiç satış yapmadan bütçenin yüzde 100 gerçekleştiğini,  2009 yılında 34 milyon olan geliri 205 milyara çıkardıklarını belirten Başkan Poyraz, “Çekmeköy aynı Çekmeköy ama bizler kuruş israf etmeden, halkın parasını çoğaltmak için çalışıyoruz. Kesinlikle seçmen ayrımı yapmadan hizmet ediyoruz ve sokağa çıktığımda farklı partilerden insanların da bunun farkında olduklarını görünce mutlu oluyorum,” dedi.

13 AĞUSTOS-30 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA 1 MİLYON 840 BİN M2 RUHSAT VERİLDİ

Muhalefetin eleştirilerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başkan Poyraz, “Siyasette yapıcı eleştiri her zaman kalite getirir. Fen işleri bölümünde İBB ve İSKİ’nin çalışmalarını yürüttüğü ama bize fatura edilen kalemler de yer alıyor.  Araç masraflarının içinde de, yeni aldığımız 10 teker kamyonların yıllık bakımları yer alıyor. İmar konusunda Çekmeköy’ün 7-8 aylık kaybı vardı; bunu telafi etmek için arkadaşlar geceleri ve hafta sonları da çalıştı ve 13 Ağustos-30 Eylül tarihleri arasında 1 milyon 840 bin m2 ruhsat verildi. Yıl sonuna kadar bu rakamın 2 milyon m2’yi geçmesi öngörülüyor. Mesai arkadaşlarıma her zaman söylüyorum. Vatandaşların lehine çalışın, burada istediği yapılamayan vatandaş bile en azından ellerinden geleni yaptılar diye memnun ayrılsın. İnsanları yüzde 100 memnun etmek imkansız ama biz elimizden geleni yaptıktan sonra memnun olmayanların da canı sağ olsun.” şeklinde konuştu.

ÇEKMEKÖY’E 6 OKUL YAPILIYOR

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “6 arsamızı okul yapılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis ettik. Valimizle görüştük, planlarının çizilmesini bekliyoruz; yakın zamanda yeni okullarımıza başlıyoruz. Bir bağışçımız engelli yavrularımız için okul yapmak istediğini söyledi, iki yer gösterdik, beğendiği arsa tahsis edildi. Bu arsalarımızı bilabedel veriyoruz ve kamuya tek kuruş borcumuz yok.” diye ifade etti.

2 YENİ AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ

Devlet hastanesinin yapımında sona yaklaşıldığını söyleyen Başkan Poyraz, “Merkez Mahallesi’ndeki Şehit Ömer Aktuğ Parkı’nın yanında 10 aile hekiminin çalışacağı bir aile sağlığı merkezi ve Mimar Sinan Mahallesi’nde Güç Kardeşler Lisesi’nin olduğu bölgede butik bir aile sağlığı merkezi yapılacak ve Nişantepe Aile Sağlığı Merkezi yenilenecek.  Taşdelen meydanı ile ilgili kurumlar arası iletişim sorun yaşandı; onu da çözdük bir ay içinde ihaleye çıkılacak. Metro çalışmaları başlamadan önce Nikah Sarayı kavşağındaki trafiğin rahatlatılmasını, otobandan Ekşioğlu Mahallesi’ne giriş verilmesini planlıyoruz.” diye konuştu.

“İLÇEMİZDEKİ CHP’Lİ SEÇMENİN YÜZDE 17’Sİ MEVCUT YÖNETİME OY VERİRİM DEMİŞ”

Belediye dışında bir kurumun yaptırdığı bir anketin sonuçlarını meclis üyeleri ile paylaşan Başkan Poyraz, ”CHP’li seçmenin belediyeden memnuniyeti yüzde 54, belediye başkanından memnuniyeti yüzde 63’dur. İlçemizdeki CHP’li seçmenin yüzde 17’si mevcut yönetime oy veririm demiş. Demek ki iyi niyetimiz halkımız tarafından da anlaşılmış bu benim için bir şereftir.” dedi.

Çekmeköy meclisindeki yapıcı eleştiriler ve kaliteli siyaset için meclis üyelerine ve bütün mesai arkadaşlarına teşekkür ederek sözlerini bitiren Başkan Poyraz, “Allah bu planlarımızı bir an önce tamamlamamızı ve bu bütçenin kuruşunu israf etmeden vatandaşa hizmet edebilmeyi nasip etsin.”

Çekmeköy Belediyesi 2018 performans programı ve bütçesi, yapılan oylama neticesinde oy çokluğu ile kabul edildi.

 

selyus