Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 27 Mart 2017

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sancaktepelilerin sabırsızlandığını biliyorum”

Tören için meydanda toplanan mahşeri kalabalığı gören Cumhurbaşkanı Erdoğan memnuniyetini dile getirerek, “Maşallah, 16 Nisan akşamı Sancaktepe’yi takip edeceğim bakalım sandıktan ne çıkacak. Sancaktepeli kardeşlerimin Türkiye’nin yönetim sisteminin değişeceği 16 Nisan’ı dört gözle beklediğine inanıyorum. Daha müreffeh, daha güçlü bir Türkiye’nin önündeki son engeli de kaldırmak için Sancaktepelilerin sabırsızlandığını biliyorum.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sancaktepe’de yapımı tamamlanan Sancaktepe Belediyesi Yeni Hizmet Binası, Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kent Orman Parkı ile Güreş Eğitim Kamp Merkezi’nin toplu açılış törenine katıldı. Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in ev sahipliğinde belediye binasının önündeki meydanda gerçekleşen açılış törenine 10 binlerce Sancaktepeli katılarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sevgi gösterilerinde bulundu.

Meydandaki mahşeri kalabalığı gören Cumhurbaşkanı Erdoğan memnuniyetini dile getirerek:  “Maşallah, 16 Nisan akşamı Sancaktepe’yi takip edeceğim bakalım sandıktan ne çıkacak. Sancaktepeli kardeşlerimin Türkiye’nin yönetim sisteminin değişeceği 16 Nisan’ı dört gözle beklediğine inanıyorum. Daha müreffeh, daha güçlü bir Türkiye’nin önündeki son engeli de kaldırmak için Sancaktepelilerin sabırsızlandığını biliyorum. İnşallah 22 gün sonra hep birlikte yeni Türkiye’nin kapılarını açmaya hazır mıyız? Coşkuyla, gururla, şöyle tarihe geçecek bir oy oranıyla inşallah sandıkları patlatmaya var mıyız?” diye seslendi.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem başarılı bir açılış töreni gerçekleştirdiği hem de 10 binlerce Sancaktepelinin meydana gelmesine sebep olduğu için Belediye Başkanı İsmail Erdem’i özellikle tebrik etti.

Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Ataş ile Erol Kaya, TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Av. Mihrimah Belma Satır, İstanbul Milletvekilleri, İstanbul Valisi Vasip Şahin, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem katıldı.

4 AYRI ESERİMİZ SANCAKTEPE’MİZE, İSTANBUL’UMUZA VE ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN

Meydanlara sığmayan 10 binlerce Sancaktepe’liyi selamlayarak konuşmasına başlayan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi’nin açılışının ardından toplu açılış töreninde de Dünya Lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı ilçemizde misafir etmekten dolayı duyduğu memnuniyetimizi ve mutluluğumuzu dile getirmek istiyorum. Birazdan açılışını gerçekleştireceğimiz 4 ayrı eserimiz, Sancaktepe’mize, İstanbul’umuza ve ülkemize hayırlı olsun.” diye konuştu.  

BUNLAR BİZİM GENÇLİĞİMİZE İNANMIYORLAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Adamlar konuyu bilmiyor. 18 maddeyi okumamış. Ya bir oku. Ama o, ‘Ya ben İstanbul’u alırım ya İstanbul beni alır’ diyen Fatih’in, bir çağı kapayıp bir çağı nasıl açtığını bilmiyor. Yaşının kaç olduğunu da bilmiyor. 21 yaşında bunu gerçekleştirdi. Ama bunlar bizim gençliğimize inanmıyorlar. Biz inanıyoruz. Ben 18-25 yaş arası gerek erkek, gerek bayanlara hepsine inanıyorum. Bu işi bitireceğiz. Şimdi biz de diyoruz ki seçme ve seçilme yaşı 18 olacak. Kararı kim verecek? Millet verecek, millet.” dedi.

Konuşması’nda Avrupa ülkelerinde son dönem yaşanan olaylara değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Ülkemizin ayağını kaydırma fırsatı çıkar da Neo-Nazi bozması ülkeler boş durur mu? 4500 dosya verdim neden çözmüyorsunuz? Şimdi bize ne diyorlar Alman konsolosluğunda saklanan bir ajan teröristi bize verin. Gazeteci diyorlar. Sizin yargınız adilse bizimki daha adil. Almanya’nın en büyük gazetesi hayır propagandası yapıyor. İsviçre’de aynı şeyi yaptı. Dışişleri Bakanlığı da gereken adımı attı. İnsanlarımıza saldırdılar. Benim Dışişleri bakanıma izin vermediler. Aile bakanımı arabanın içinde mahkum ettiler. Bir kadın ya. Hani sizde kadın hakları vardı. Lafa geldiği zaman kadın hakları şöyle böyle diyordunuz. Siz kız çocuklarını diri diri toprağa gömen o cehalet anlayışının devamısınız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından hizmete giren eserlerin toplu açılış törenleri gerçekleşti. Kurdele kesiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belediye Başkanı İsmail Erdem ve protokol ile birlikte Sancaktepe Belediyesi Yeni Hizmet Binasını gezerek incelemelerde bulundu.

selyus